JugSport.net

sportski portal južne Srbije

“Paljka“ novi-stari kormilar Žitorađana

ŽITORAĐA – Posle kiksa protiv ekipe Poleta iz Lapljeg sela, koji ruku na srce ne možemo reći da ide na “dušu“ sada već bivšeg stratega Žitorađe Ivana Jovanovića, uprava kluba odlučila da napravi promenu na trenerskoj poziciji i da palicu poveri legendi kluba Bojanu Miloševiću Paljki.
Paljka koji je i na početku prošle polu-sezone vodio klub, vraća se u klub u ni malo lakom trenutku. Igrači u blagoj rezultatskoj i igračkoj krizi, pozicija na tabeli ne zadovoljava apetite uprave, a  u narednom kolu očekuje ih opštinski derbi sa ekipom Svetlosti iz Badnjevca. Badnjevčani, pod dirigentskom palicom Dragana Stankovića – Šimija, su podigli formu, zabeležili prvu pobedu i sigurno je da neće istaći belu zastavu u meču sa Žitorađom. Svestan je i popularni Paljka toga, a za jugsport kaže:

Bojan Milošević na treningu Žitorađe /

Dolazim u klub u teškom trenutku, momci su odigrali već 8 kola, a sada nas očekuje komšijski derbi, sa ni malo naivnom ekipom Svetlosti. – kaže Milošević, i dodaje da je njegova filozofija fudbala poznata: – Uvek igram na gol više, takav sam fudbal voleo i kao igrač, takav fudbal praktikujem i kao trener. Imamo dobru ekipu, kvalitetan roster, i sigurno je da neće biti teško da nađemo zajednički jezik sa igračima na terenu.
Miloševiću će pomoćnik biti dosadašnji pomoćni trener Žitorađe Milan Marjanović, koji će kako kaže Milošević, biti od pomoći u u nekoliko uvodnih mečeva.
Sigurno je da Milan zna sve ove igrače kao i oni njega, i to će mi biti velika olakšica u radu sa ekipom. Vratio sam se u klub u kome sam proveo preko 20 godina, i sigurno je da se svi ovde znamo, i da će publika imati velika očekivanja. Ono što je nama sada potrebno jeste strpljenje publike, jer moramo da idemo korak po korak i da iz meča u meč podižemo kvalitet igre. – jasan je Milošević.

Bojan Milošević je juče odradio prvi trening sa ekipom i video šta od igrača trenutno ima na raspolaganju, prema njegovim rečima za vreme treninga, zadovoljan je zatečenim, ali napominje da kao i uvek ima prostora za napredak.

Komšijski derbi Fk Svetlost – Fk Žitorađa na programu je u nedelju u 11 časova, na stadionu Sveti Jovan u Orljanu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print