JugSport.net

sportski portal južne Srbije

On je najjači u Srbiji – diže bez problema 207 kilograma

Apslutni pobednik Međunarodnog kupa u Benchu koji je juče održan u Leskovcu je Mirko Belašević iz kluba Majevica iz Bačke Palanke koji je podigao težinu od 207 kliograma.

Takmičile su se i dve  dame iz kluba LX iz Leskovca Aleksandra Smolović i Nina Đorđević

Najjači junior je Miloš Vukićević takmičar iz Prokuplja koji je podigao težinu tegova od 202,5 kilograma i proglašen  za drugoplasiranog u seniorskoj konkurenciji u sveukupnom plasmanu.

Za najjaču ženu proglašena je Aleksandra Smolović, a najbolji klub na turniru je XL iz Leskovca.

Učestvovalo je ukupno 12 klubova i 40-ak takmičara iz Srbije i dva iz Bosne i Hercegovine, a takimičenje je održano u dvorištu OŠ „Josif Kostić“, uz pokriviteljstvo grada Leskovca.

“Na takmičenju je bilo dosta kvaltetnih takmičara. Nih 7-8 su članovi reprezentacije Srbije koji se bore za odlazak na Balkansko prvenstvo  ali i Evropsko, koje će se održati seprembra u španskom gradu Barseloni. Naboljim takmičaro je onja ko može da podigne duplo veću težinu od svoje težinske mase. Mada, kod takmičara preko 100 kilograma postoje tabice i tu je neki drugi pristup”, kazao je za Jugmediu  Predsednik kluba iz Leskovca „XL“ ujedno i sudija na turniru Predrag Milenković.

SVI POBEDNICI

Postignuti su sldeći rezultati:  Sub Juniori: U kategoriji do 65 kg prvo mesto: Aleksandar Janjanin. U kategoriji do 74 kg prvo mesto: Nikola Danković.  U kategoriji do 83 kg. prvo mesto i apsolutno najjači Sub junior je Stefan Simeunović.

U kategoriji JUNIOR: U kategoriji do 74 kg pvom sesto : Milan Jocić. U kategoriji do 83 kg. prvo mesto Stojan Mladenović. U kategoriji do 93 kg. Marko Mihajlović  U kategoriji do 105 kg. Božidar Janković. i u kategoriji do 120 kg. Miloš Vukićević, ujedno proglašen za najjaćeg juniora sa 202.5 kg podignute težeine.

U kategoriji senira do 59 kg prvi je Saša Todorovič. U kategoriji do 66 kg. prvo meseto je osvoio Tihomir Stevanović. U kategoriji do 74kg. prvi je Vladimir Jović. U kategoriji do 93 kg. prvo meseo je Dušan Savić. U kategoriji do 105 kg. prvi je Nikola Radosavljević U kategorji do 120 kg. prvi je Zoran Kopić. U kategoriji preko 120 kg  sa 207 kg. podignute težene tegova je Marko Belošević.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print