JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Samotnjak na putu do svetskog trona

Samo želja i upornost odveli su dizača tegova Miloša Vukićevića (21) iz Prokuplja do 17 medalja i trećeg mesta na Svetskom prvenstvu za juniore, budući da ovaj tihi mladić nema svoj klub ni finansijsku pomoć, čak ni trenera.

Nemam trenera od koga bih mogao kao drugi sportisti da učim, već to činim iz literature i gledanjem video zapisa sa raznih takmičenja i izvlačim ono što, po meni, treba da bude najbolje”, priča Vukićević za Jugmediu.

Nastupa u kategoriji do sto kilograma u disciplini Bencepress, a rekord od 192 kilograma ostvario je upravo na Svetskom prvenstvu za juniore, održanom u Knjaževcu 2016. godine, kada je sa malom razlikom titulu prvaka sveta osvojio Čeh, koji je sa sobom imao čitav tim stručnog štaba.

Zbog toga, zbog samoće u treniranje, ali i to što nema s kim da deli radost zbog osvojenih 10 zlatnih, 6 srebrnih i 1 bronzane medalje, ponekad ga uhvati tuga. Ipak, svesno je izabrao pojedinačni sport, ne zanjući da mu na putu ka zvezdama niko neće pomoći i novcem nephodnim za putovanja i prijave.

Ovim sportom počeo sam da se bavim aktivno pre sedam godina a sa zvaničnim takmičenjima sam počeo 2014. godine. Odlučio sam se za dizanje tegova zato što volim pojedinačne sportive jer, za razliku od kolektivnih, tu jednostavno prepoznaješ sebe. Treniram pet puta nedeljno po dva časa”, objašnjava.

Ovom uzornom sportisti u ovoj godini predstoji Međunarodni Kup u Leskovcu juna meseca, zatim Svetsko prvenstvo septembra meseca u Češkoj, otvoreni Kup u Beloj  Palanci decembra meseca, koji će biti kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo 2018 godine. To su od značajnijih takmičenja za koja se marljivo već sada priprema.

Obratio sam se skoro lokalnoj samoupravi u Prokuplju i očekujem njihovu matrijanu pomoć. Voleo bih da imam nekog ko bi

me finansirao, bio bih presrećan kada bi se javio neki sponzor. Daleko bih lakše stizao do trofeja. Ali ako do toga ne dođe, ja ću i dalje da radim na isti način i da na narednom Svetskom prvenstvu napadnem sam vrh”, priča nepokolebljivo, s planovima da istim tempom nastavi i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print