JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Mi smo neprevaziđena generacija     

 STANISLAV KARASI Mi smo neprevaziđena generacija          

Gol koji je davne 1974. godine na utakmci sa Grčkom u Atini Stanislav Karasi postigao i njme tadašnju  fudbalsku Jugoslaviju odveo na svetsko prvnestvo, još se vrti na društvenim mrežama. Ova živa legenda  je tada bio član Crvene Zvezde, a vreme nije promenilo asa kakvog pamtimo, pa je iz prve pristao na razgovor za JUGSPORTinfo.

I danas se, kaže, ne odvaja od fudbalske lopte, i druži se sa Milošem Šestićem,  Vladimirom Petrovićem – Pižonom, Mile Jovinom, Dušanom Savićem, Zoranom Bankovićem, Boškom Đurovskim, sve legenda do legnede srpskog fudbala.

Karasi je bio akter spektakla na revijalnoj utakmici u Vučju, iako je tog dana sadašnji sastav njegovog kluba igrao jednu od bitnijih utakmica za dalji plasman u Evropi

FUDBAL NEKADA I DANAS

Danas kada fudbaler postigne pogodak hoće da umre od sreće,  da mu srce iskoči kada da gol. Mi  se nismo tako radovali. Razlika u kvalitetu fudbala u moje vreme i danas je – ogromna. Daleko se bolje igralo u moje vreme. Današnji igrači nisu fudbalski obrazovani kao što smo mi bili. Kao što vidite i sami, gde god se pojavi moja generacija, ljudi nam se dive, traže da se slikamo, da se družimo sa njima, ne treba nam lepše od toga. Ipak, nam je i na taj način ispunjen neki lep život. Mi nikada nismo pitali za novac, jednostavno smo želeli da to što radimo za klub za koji nosimo dres da ga ujedno nosimo i u srcu. i dan danas smo obučeni u opremi našeg kluba. Nema ništa lepšeg nego sećati se šta smo sve lepo uradili  i ostavili iza nas. Prepoznatljivi smo na svakom koraku, a današnje fudbalere niko ne prepoznaje. Zapravo, današnji fudbal sa mojim vremenom ne dozvoljavam da se upoređuje”, kategoričan je.

JA SAM DETE BEOGRADA

Karasi je upravo preko revijalnih utakmica još aktivan u srpskom fudbalu a i delegat je na utakmicama  Super i Prve lige Srbije .

Na pitanje kako ocenjuje uspeh našeg fudbala u poslednje vreme, s obzirom na plasman repezentacije na svetskom prvenstvu u Rusiji, te da su Crvena Zvezda i  Partizan u vrhu evropskog fudbala, on menja raspšoloženje.

Izuzetno sam zadovoljan kad je upitanju moj klub i njihova igra. Ja ne mogu ništa ružno da kažem o mom timu, ne ružno nego moram da pohvalim da je ovo pravi put posle 10-15 godina da ponovo Zvezda igra u evropskom takmičenju. Igra Zvezde je u kontinuitetu. Ubeđen sam da ćemo se kvalifikovati za nastavak takmičenja u Evropi. Pored Zvezde i Partizan je stvorio dobar tim i njih očekujem da se nađu u dalejm takmičenju u Evropi. U Srbiji svi klubovi su za mene jednaki. Kad igraju Zvezda i Partizan ja navijam za Zvezdu. Kad  Partizan igra u Evropi  ja navijam za njega. Ja sam dete Beograda i ja volim sve beogradske klubove podjednako. Boje su jedno a ljubav nešto drugo”.

DUVAJU NEKI BOLJI VETROVI

Ono što je po meni važno je da kroz fudbal pronalazimo neke druge mogućnosti da se družimo da smo prijatelji.  A što se tiče reprezentacije Srbije uspeh je veliki i nadam se da ćemo se iduće godine u Rusiji predstaviti u dobrom izdanju. Uspeh je veliki to moramo svi da priznamo, jer u fudbalu duvaju neki bolji vetrovi. Polako se vraćamo na mesto gde smo ranije bili i to sve nas treba da raduje”, ocenjuje Karasi za JUGSPORTinfo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print