JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Žitorađa na korak od jesenje titule

ŽITORAĐA – U 9. kolu Prve lige Istok za rukometašice pred punim tribinama u Žitorađi, gledali smo jednu lepu i uzbudljivu rukometnu predstavu. U derbiju dveju ekipa iz vrha tabele, ni malo ugodna mlada ekipa Jagodine, dobrano je namučila izabranice Vlade Antanaskovića.
Žitorađa je u ovaj meč krenula mlako, i neubedljivo, a Jagodinke trkački superiorno predvođene golmanom Anđelom Radivojević koja je večeras bila najbolji akter gostujuće ekipe sa 14 odbrana. Jagodina je u jednom trenutku na semaforu imala ubedljivih 5 golova razlike. Za to što Jagodina nije u prvom poluvremenu već uspela da reši meč, Antanasković može da zahvali Mariji Stojković, golmanu svoje ekipe koja  je u prvih pola sata bila ubedljivo najbolji akter domaćih. Pred kraj poluvremena kapiten domaćih Jelena Stamenković mini serijom od 4 pogotka smanjila rezultat da bi iskusna Jovana Bartošić u poslednjim trenucima meča postavila konačnih 10:10 u prvom delu.
Na poluvremenu Žitorađanke su konsolidovale redove, a lošu odbranu iz prvih 20 minuta meča strateg Žitorađe stabilizovao je uvođenjem Jovane Todorović koja je podigla nivo odbrane.
U drugom delu su terenom gospodarile Žitorađanke a golgeterima Stamenkovićevoj i Bartošićevoj pridodale su se još Natalija Stanković i Milena Dinić.
Poslednjih 5 minuta meča branila je Dragana Zdravković, najnovije pojačanje Žitorađe, a iskusna igračica je na svom debiju je zabeležila 5 odbrana od čega 3 sa linije sedam metara.
Kratak siže meča dao je Predrag Gligorijević prvi čovek Žrk Žitorađa: Jedna dinamična i uzbudljiva utakmica, koju su obeležili golmani. Čestitao bih mladoj Anđeli Radivojević koja je pokazala da je budućnost srpskog rukometa na poziciji golmana. Takođe, pohvalio bih i izdanje naših golmana, kao i zalaganje ekipe na celom meču. Čestitke gostima na bespoštednoj borbi, mi se osvrćemo narednom meču sa liderom prvenstva Žrk Pirotom. – izjavio je predsednik Žrk Žitorađa.

Žrk Žitorađa će i u narednom kolu biti domaćin, a dočekaće ekipu Pirota u možda najbitnijem meču sezone.

ŽRK Žitorađa: Stojković 15 (odbrana), Stamenković (k) 7, Petković, Dinić 3, Stanković 4, Mitrović, Bartošić 7 (2), Zdravković 5 odbrana (3), Tasić, Maljević, Simonović, Todorović.

ŽRK Jagodina 2: Radivojević 14 (odbrana), Marković (k) 6, Jovanović E, Mitić A, Stanković 4, Stojanović, Mitić S. 2, Đorđević, Ristić 3, Milosavljević 1, Pavlović, Rakić, Đurić, Zlatanović, Jovanović N.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print