JugSport.net

sportski portal južne Srbije

„XL“ ponos Leskovčana

Vladičin Han:  Na otvorenom Državnom  zvaničnom prvenstvu   u powerliftingu održanom  juće   ( subota) u Vladičinom Hanu  u disciplini   raw bench dizaći tegova Leskovačkog kluba „XL“ pod dirigentskom palicom dr. Predraga Milenovića osvetlili su obraz leskovačkog sporta u ovoj disciplini i još jednom po ko zna koji put pokazali svoj kavitet.

Postiguti  su izvanredni rezultati i tako ih još  jednom svrtali u sam vrh klubova iz čitave Srbije. Na takmičenju se pojavili oko 60 takičara i takmičarki i konurencija je bila izuteno jaka. Organizacija takmiečnja odlična u hali sportova. Sam tok takmičenja proteko je izuzetno dobro bez nijedne primedbe na suđenju.- Kad smo kod suđenja jedan od sudija bio je i dr. Predrag Milenović, koji je ujedno vodio i brigu o svojim takmičarima., da zabeleže što bolje rezulate i usepo u tome.

Takmičari ovog kluba srišili su va državna rekorda, osvojeno je 3 zlatne, medalje, jedno srebrno i jedno bronzano odličje.

Saša Todorović isksuni takičar ovog kluba koji je nastupio  u kategoriji do 66 kg. Svoje  težine  u izuzetno jakoj konurenciji osvojio je zlatnu medalju                     podigavši ukupnu tećinu od 122, 5 kg i tako  još jednom pokazao da je najbolji u zemlji u svojoj kategoriji.

Marko Stanković velika nada Leskovačkog sporta u ovoj disciplini , kome je ovo bio tek peti nastup na nekom zvaničnom takmičenju prijatno je iznenadio osvojivši prvo mseto, i zlatnu medlju. Nastupio je u kategoriji do 66 kg, kao Subjunior  i osvojivši prvo mesto. Sa ovim rezultatom postavio novi državni rekord  sa podignutih 102,5 kg..Tako je ovaj osamnaestogodišnjak potvrio u pravo vreme svoj raskošni talenat.

Živojin Marković je još jednom potvrdio da je u svojoj kategoriji neprikosnoven takmičar.  Tako je pokazao kao ugledni privrednik Leskovca da sport i biznis mogu ruku pod ruku. On je kategoriji do 93 kg. svoje masivne težine podigao 110 kg.  saovim rezultatom postavio novi Državni rekord i svom klubu doneo još jednu titulu prvaka države.

Boban Jovanović u kategoriji do 105kg.  masivne težine osvojio je  četvrto mesto  sa podignutih 146 kg. težine i nije  razočaro s obzirom da je za protivnike u svojoj kategoriji imao sve vrhunske takmičare.

Aleksandar Janković takmičar u najtežoj discilini   preko 120 kg.  možda je pomalo tragičar dana jer mu je titula prva države izmakla za samo 2 kg ne podigute težine tegova u poslednjoj trećoj seriji. Osvojio je srebro  i  svom klubu podario još jednu medalju srebrnog sjaja.

Jedina dama među svojim kolegama  Sanja Kulić koja takođe za sobom ima tek nekoliko takmičenja  poput svog klupskog druga Stankovića. Osvojila je treće mesto i broznano odličje  u svojoj kategoriji do 57 kg.podignuvši tegove težine 32,5 kg. Što nije loš rezultat   sobzirom da je na početku  svoej karijere.

Vidno raspoložen „alfa i omega „ ovog kluba  dr. Predrag Milenović je rako: Još jednom smo pokazali da smo u ovoj  takmičarskoj disciplini u samom vrhu. Raduje me ovako dobri rezultati. To je za sve nas u klubu stimulans i obaveza za još bolji rad u šta ne sumnajm da neće biti tako. Pokazali smo da je naš grad Leskovac grad sporta i da ćemo se truditi u buduće da beležimo još bolje rezultate. Ovu godinu smo končali na najbolji mogući način odličnim rezultatima koji svakkao svima nama prijaju, pogodovu meni, koji sam na čelu ovog kluba. Milna je biti i raditi sa ovako dobrim ljudim ai vrhunskim takmičarima bio je jasam dr. Milenović.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print