JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Medoševčani žele među Srpskoligaše

Lebane:  Jesenji deo prvenstva u Zona –centar , koja bi pre mogla da se nazove Niška fudbalska zona i tako povrati raniji naziv koji je imala. U ovom zonsom stepenu takmičenja  su klubovi iz Niškog okruženja i možda je najeftinija  za takmičenje kad je reč o sve četiri zone koje su pod okrivljem FS-RIS-a. jer su ekipe suviše blizu jedna drugoj za putovanje.

Kao u svim zonama tako i u Zona-centar minulog vikenda  završen  je jesenji deo prvenstva  koji je protekao u fer i sportskom nadmetanju. Lider prvenstva je Mladost iz Medoševca koji je prvi stigao na cilj sa 38 osvojenih bodova ove polusezone. Za petama im je ekipa Naša krila 1936 iz Belotinca koja je sakupila 32 boda i dugo je bila lider na tabeli, do pred sam kraj jesenjeg dela prvenstva. Trećeplasirani tim je Pukovac dojušerašnji Srpskoligaš sa 29 osvojenih bodova, ali prema onome što su pokazali po svoj prilici im nije cilj dase ekspresno vrate među Srpskoligaše.

Na dnu tabele najugroženi su ubrajaju  u poznata fudbalska imena sa naših prostora Napredak iz Aleksinaca i Svrljig iz istoimenog mesta, zatim  Rudnik iz Jelašnice, Bukovik iz Ražnja, Moravica iz Subotinca. Sredinu tabele i u bezbrižnu luku kad je reč o ispadanju prema trenutnom položaju na tabeli su  Morava iz Žitkovca, Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca. Dok Malošište, Zemljoradnik, Orljane,  OFK Brzi Brod, OFK Niš, Vrtište  je razlika  u bodovni saldo ovih klubova sa timovima koji su ugroženi na dnu tabele  samo četiri-pet bodova. Tako da će prolećni deo prvenstva biti mnogo intersantniji  kad je reč o klubovima koji će se boriti za ispdanje , nego za sam vrh tabele i plasman u viši rang takmičenja.

Od 120 Utakmica koliko je bilo u planu da se odigra dve su registrovane služenim rezultaom 3:0. Jedna nije odigrana u prvom kolu Orlajne-Moravica 3:0, dok je druga u 11 kolu OFK Brzi Brod- OFK niš registrovana 3:0 za domaćina ali je utakmica igrana.     Domaći timovi na svom terenu su slavili  65 puta, 38 utakmica je završeno u korist gostiju, dok je bez pobednika okončano 17 susreta.

Domačini su bili najbolji u 10 kolu kada su ostvarili 7 pobeda, zatim sa po 6 pobeda su u devetom, trinasetom, i poslednjem petnaestom kolu. Sa po 5 pobeda su u prvom i šestom kolu. Najmanje poeda zabeležili su na svom terenu samo po jednu u četvrtom i osmom kolu, zatim čak u sedam odigranih kola sa po 4 pobede. Od domaćih klubova pojedinačno  najviše pobeda imaju fudbaleri Naša krila 1936 i OFK Brzi Brod sa po 7 pobeda na svom terenu zatim sa po 6 poeda kući su Zemljoradnik i Mladost iz Medoševca lider prvog dela prvenstva.Dok najamnje puta na svom terenu su  se radovali po dva puta Vrtište, Svrljig, Napredak iz Aleksinca.

Sa gostovanja klubovi su se  najviše puta kad je reč o ukupnom učinku vrtaili kao pobednici u četvrtom kolu sa čak 6 pobeda, i sa 5 pobeda u osmom kolu, dok u drugom i dvanaestom klu sa po 4 pobeda.  Najmanje odnsno slast pobede nisu osetili  u 13 kolu, dok po jednu pobedu imaju u prvom sedmom, desetom, poslednjem petnaestom kolu.

Najuspešnji tim na gostivanju bio je lider prvenstva Mladost iz Medoševca sa šest pobeda zatim sa po 4 pobede su Vrtište, Pukovac, Jedinstvo (GM), sa po 3 pobede su OFK Niš i Naša krila 1936. Dok najnaje na po jednu utakmcu su :OFK Brzi Brod, Svtljig, Napredak, RudarBukovik, Orljane.

Na 17 nerešenih utakmica najviše ih je bilo bez pobednika i to na 3 utakmice u prvom, trećem, osmom, trinasetom i četrnaestom kolu. Dok beze nerešenih utakmica bilo je u drugom, šestom, devetom, desetom kolu.

Kao domaćin  tim sa najviše remija je OFK Niš i Bukovik sa po 3 remija, dok je bez remija kući OFK Brzi Brod, Moravica i Napredak.  Kao gost tim sa najviše remija je sa po 2 nerešene Pukovac, Malošište, Morava(Ž), Bukovik i Orljane, dok bez nerešene igre na gostovanju su OFK Brzi brod, Svrljig, OFK Niš, Zemljoradnik.

U celom jesenjem delu na 15 odigranih utakmica najviše pobeda imaju Mladost iz Medoševca sa12 trijunfa, zatim Naša krila 1936 iz Belotinca sa10 pobeda, Pukovac sa 9 pobeda, dok najmanje  su zabeležili samo 3 pobede Svrljig i Napredak dok Bukovik i Rudar sa po 4 pobeda.

Najmanje poraza imaju Mladost samo jedan zatim Naša krila 1936 3 poraza i Pukovac 4 poraza, znači tri prvoplasirana tima na tabeli. Dok najviše put su poraženi na 11 utakmica Svrljig i Napredak, zatim Rudar na 10 utakmica  i na po 8 utakmica Moravica i OFK Brzi Brod.

Najviše nerešenih utakmica imaju  Bukovik na 5 utakmica, Orljane na 4 utakmice i Morava (Ž) na 3 utakmice. Najmanje po jedan remi imaju Moravica, Malošište, Rudar , Svrljig i Napredak.

Na 120 utakmica postignuto je ćak 516 pogodaka od toga domaćini su pogodili mrežu gostiju 306 puta, gosti su bili precizni u metu 210 puta.    Najviše pogodaka u jednom kolu bilo je u šestom i devetom po 43 golova zatim u 13 kolu 41 pogodak, dok najmanje u jednom klu bili je u osmom kolu 25 i u prvoim kolu 29 golova.

Na svom terenu domaćini su bili precizni najviše u 13 kolu čak 33 puta, u 9 kolu 32 puta, i u 6 kolu 26 pogodaka. Dok su majanje postigli u  4 kolu samo 10 golova, po 15 golova u drugom i dvanaestom kolu.

Gosti su se u strelece upisali 210 puta. Najviše u  četvrtom kolu sa24 pogodaka, a zatim u petom i šetom sa po 18 pogodaka. Dok najmanje  samo 6 golova u prvom kolu, zatim po 8 golova u desetom i trinasetom kolu.

Najviše pogodaka na  svom terenu postigli su Pukovac 29 golova, OFK Brzi Brod sa 27 golova i Naša krila 1936 sa 26 psotignuta pogodaka. Dok najmanje Napredak 10 golova, Moravica 11, Vrtište 12 golova.

Na gostovanju najviše pogdaka postigli su fudbaleri Mladosti iz Medševca 20 pogodaka, zatim po 19 datih imaju Pukovac i Jedinstvo (GM) . Dok najamnje Napredak 7 golova,Zemljoradnik 9 golova, Malošište 10 golova.

Na svom terenu najviše pogodaka primili su Vrtište  22 gola  zatim Svrljig i  Rudar po 21 gol,  Pukovac 19  golova. Najmanje  su primili  Malošište   samo 1 pogodak, Naša krila 1936 i Mladost  sa po 4 primljena gola.

Na gostovanju najviše  pogodaka primili su Napredak 36 golova, Rudar 32,   Svrljig 30 golova, Orljane 22 gola, dok najmanje Mladost samo 5 golova, Morava (Ž) 9 golova, Naša krila 1936 10 golova u svojoj mreži.

Na 15 odigranih utakmica  najviše pogodaka postigli su Pukovac 44 golova, Malošište 43, Naša krila 1936 41 pogodak , dok najmanje Napredak 17, Rudar 23,  i po 28 golova Vrtište i Moravica.

U 15 odigranih kola najviše pogodaka primili su Rudar 53, Napredak 51 i Svrljig 50 golova, dok najmanje Mladost samo 9 golova, Naša krila 1936 14 golova i Morava(Ž) 21 pogodak u svojoj mreži.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print