Спортски клубови и удружења потписали Уговоре о финансирању са општином Медвеђа

Данас су у Скупштинској сали општине Медвеђа потписани уговори о реализацији програма финансирања и подршке активности из области спорта на територији општине Медвеђа.

Одлуком о буџету опредељена су средства за финансирање програма/пројекта из области спорта од значаја за општину Медвеђа за 2021. годину, у износу од 15.000.000,00 динара.

Општинско веће општине Медвеђа је на предлог Комисије за спорт, а на основу Правилника о одобравању и финансирању програма у области спорта којима се задовољавају потребе и интереси грађана општине Медвеђе у 2021. години, донело одлуку о износима средства која су спортска удружења и клубови добила у овој години.

У 2021. години, општина Медвеђа ће финансирати следеће спортске клубове и удружења:

1. Спортски савез општине Медвеђа из Медвеђе,

2. Кошаркашки клуб  “Јабланица” из Медвеђе,

3. Фудбалски клуб  “Јабланица” из Медвеђе,

4. Одбојкашко удружење “Јабланица” из Медвеђе,

5. Карате клуб  “Јабланица” из Медвеђе,

6. Аикидо удружење  “Јабланица” из Медвеђе

7. Шаховски клуб “Горња Јабланица” из Медвеђе,

8. Спортско удружење “Слободан стил” из Медвеђе.

„Упркос лошој ситуацији која нас прати од протекле године и смањеног буџета, Општина Медвеђа је и ове године за спорт определила 15 милиона динара, јер се показало да сваки динар уложен у нашу омладину и спорт, се вишеструко исплати. Они нам враћају својим успесима које нижу, и на најбољи начин презентују нашу општину. Наша жеља као локалне самоуправе је да младе задржимо у Медвеђи, да наставе да се развијају кроз спорт, а нама као локалној самоуправи остаје да их у томе подржимо“ – изјавио је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, приликом потписивања уговора са клубовима и удружењима.

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net