JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Za stogišnjicu, viši rang

U ovogodišnje prvenstvu Zona- zapad OFK Topličanin je posle osam odigranih kola lider na tabeli, sa dobrim izgledima da se tu zadrži do kraja jesenjeg dela prvenstva. Trenutno su na deobi liderske pozicije sa po 16 osvojenih bodova sa Rembasom iz Resavice i OFK Kosanicom iz Kuršumije. Na osam odigranih utakmica zabeležene su pet pobede uz jedan remi i dva poraza. Ta dva poraza su na gostovanju u prvom kolu u Velikom Šiljegovcu i minule nedelje na gostovanju Mijatovcu, gde su po rečima  nekih ljudi iz kluba imali i nepriajtne trenutke od starne domaćina. Posle neuspelog osvajanja prvog mesta u prošlom prvenstvu kada su u odlučujućoj utakmici na svom terenu sa SFS  Borcem iz Paraćina „sami sebe pobedili“ došlo je do radiklanih promena, kako u igračkom kadru tako i Stručnom štabu, kao i kompletnoj promeni Uprave kluba. Na čelu kluba izabran je Srđan Milićević iz Prokuplja koji je odabrao i svoje saradnike. I dalje je  u klubu ostao jedino Generalni sekretar Slavko Milojković, dok je Sportski diretkor Dejan Jovanović, potpredsednik je Bojan Savić, direktor mlađih kategorija je Predrag Mladenović jedna od legend ovog kluba. Dok je za šef struke imenovan iksusni  Miodrag Savić, neadašnji igrač Niškog Radničkog iz naboljih dana. Najproemtnije je bilo u igračkom kadru, po evidenciji Generalnog sekretara Slavka Milojkovića baš je bilo pune ruke posla oko odlska I dolaska igrača. Sa ispisnicom u dzepu klub su napustili Dejan Lazarević, Jovan I Nikola Jovanović, Vladimir Kocić, Miloš Gligović, Dušan Stojković, Stefan Cvetković, Marko Popović, Nemanja Stanojević. U klub su pristigli uglavnom igrači koji su bili pozajmljeni klubovima iz okruženja naročito Fk Žitorađi a to  su: Nemanja Stojanović, Miljan Radević, Miloš Atanasković, Marko Marinković, Nikola Veselinović, Vladan Maksović, Stefan  I Filip Mitrović, Nikola Stojčić, Mitar Maletić, Nikola Đorđević, Dušan Miladinović,.

Verni I dalje klubu ostali su: Branislav Novaković, Vladimir I Luka Paunović, Srđan Agatonović, Nemanja Radulović, Dušan Marković, Dejan Stamenković, Nikola Babović, Velimir I miroljub Stanković, Luka Milićević,Nikola Radosavljević,  kao iz omaldinskog pogona prvom timu su priključeni Miloš Janković, Luka Bulatović I Milan Petović.

O proteklmo delu prvenstva I dajem radu u klubu kad je reč o igračkom kadru moj sagovornik specijano za naš portal bio je novi šef stuke Miodrag Savić koji kaže: U prvenstvo smo ušli sa jednim mladim timom, zasad igramo dobro, kako će teći dalje videćemo. Tim je izuteno mlad I očekuem da će sve da dođe na svoje mesto. Igrače koje smo bili pozajmili komšijama iz Žitorađe su vraćeni u klub. Iz utakmicu u utakmcu igramo sve bolje I bolje, tako da su očekivanja svih u klubu da ćemo ne samo jesen već I proleće završiti na lideskoj poticiji na tabeli. Jedino je dosad bilo malo neprijatnosti na gostovanju u minulom kolu u Mijatovcu ali je sve to sastavni deo fudbalske igre. Do kraja imamo najteže gostovanje u Aleksandrovcu, gde nas očekuje još jedan kandidat za sam vrh Župa. Mislim da će  ta utakmica odlučiti jesenjeg prvaka u Zona- zapad. Što se tiče trenutnog fukcionsanja kluba na relaciji igrać- Uprava kluba zasda sve fukcioniše kako treba. Jedni drugog uvažavano I pratimo u svom radu. Ja sam trener koji nisam navikao na poraze  I već tri puta sam ovaj klub kao rođeni Prokupčanin uvodio u viši stepen takmičenja,  tako da verujem da će tako biti I početvrti put.

Za sardnika sam uzeo jedino Dejana Savića  u radu sa golmanima, smatram da je za ovaj rang dovoljno. Tu je  u radu sa mladim kategorijama zadužen director škole Predrag Mladenović. Pratim njihov rad, jer sam pored rada sa seniorima vodio I mlađe kategorije. Svoju trenrsku karijeru  završavam još ovo prvenstvo. Dosta je bilo to prepustam mlađim kolegama. Cilj mi je da osvojimo prvo meseto I da za stogodišnjicu fudbala u Prokuplju izborimo svi zajedno plasman u viši rang tamičenja. Na kraju pozivam navijače OFK Topličanina da dolaze u što većem broju. Da podrže ove naše mlade fudbalere da svi zajedno dođemo do cilja kojeg smo zacrtali u klubu.

Čovek koji je u ovom trenutku uzeo “vruć kronpir u ruke” je bez sumnje predsenik kluba Srđan Milićević, koji je takođe bio raspoložan  za razgovor I otvorenog srca je za naš portal izneo svoje viđenje, ciljeve I ambicije kluba u narednom period. MIlićević na početku kaže: Pripremni period smo odradili izuzetno dobro. U klubu su ostali njih oko 15 igrača od prošlog prvenstva. Vratili smo naše pozajmnjene igrače, tako da smo napravili jedan mlad tim, momci koji su željni dokazivanja. Tako da smo u odnosu na prošlo prvenstvo igrački dosta slabiji. Ali u perspektivi  sa malo više isksutva  kojeg će da steknu kroz takmičaski ciklus, mislim I da  sa ovim timom možemo ponovo da se domognemo prvog mesta, što bi bio najveći poklon ljubiteljima fudbala u Prokuplju za stogodine postojanja fudbala u ovom gradu. Imao dosta finasiskih poteškoća  ali ćemo sve to u hodu rešiti zahvaljujući lokanoj smaoupravi u Prokuplju koji nam svetrano pomaže u finansiskom smislu.

Zadovoljan sam dosadašnjim zalaganjem mojih igrača, kao I radom Stručnog štaba. Trenutno smo lideri na tabeli, delimo vrh sa još dva kluba, tako da će do kraja jesenjeg dela biti uzbudljivo. Ali se nadam da ćemo ove takmičarske godine ostavriti svoj cilj, plasma u viši rang. Dva poraza koja  smno dosad doživeli  mogu slobodno da kažem  das mo sami sebe porazili, jer to su bile ekipe koje su daleko slabijeg kvaliteta od nas, ali je presudilo neiskustvo naših igrača. Ali ipak glavni razlog je što su to loši tereni  na koje nisu naši igrači navikli I nemogu da sprovedu one zamisli koje se pripremaju na treninzima pred gostovanje. Pokušaćemo u zimskom prelaznom roku da u naš klub vratimo igrače koji su ranije napusutili klub I igraju I višim rangovima, sve to naravno uz bolju finasisku mogućnost kluba.  S obzirom da smo nova mlada I ambiciozna Uprava kluba koja smo na čelu tek par meseci verujem da će sve doći na svom mestu I sve zacrtane ciljeve da ostvarimo sa optimum je završio  mladi ali ambiciozni predsednik Prokupčakog Zonaša.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili