JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Talenata kao na fimskoj traci

Na terenima FK Radaničkog u Pirotu , koji je bio domaćin selekcije mladih fudbalera rođenih 2007 godine okupiljeni  su bili svi dečaci  sa teritoriji FS- RIS-a. Seminarom su  rukovodili Goran Radević iz Leskovca i Dejan Branković iz Svrliga, instuktori za mlađe kategorije na teritoriji FS _ RIS-a I FS  Srbije. U radu su im pomagali i kolege iZ Borsko- Zaječaskog okruga Boban Maljkovanović,  iz Pomoravskog okruga Boban Lazić , iz Rasinsko- Topličkog Slobodan Filipović, Iz Pirotskog okruga Milan Tošić i za Jablanički okrug ujedno je bio zadužen Goran Radević kao  takođe i za Niško-Nišavski Dejan Branković. Igralo se po dve utakmice na dva pomoćna terena, kako bi selektori imali što bolji uvid u kvalitet kojim poseduje ova genaracija.Bilo je lepih poteza, golova, driblinga.

Predhodno su u svojim okruzima obavljene takođe selekcijske  utakmice recimo na teritoriji  Jablaničkog okruga  u Leskovcu, na teritoriji Pčinjskog okruga u Surdulici, gde je odabrano po 22 igrača za nastup u Pirotu. Od 44 izabrana igrača na Selekcviji u Pirotu od toga su iz Jablaničko- Pčinjski okrug prošla dalje 16 igrača, iz Pirotski okrug  5 igrača, iz Pomoravsko – Rasinski  10 igrača, iz Borsko- Zaječarski 2 I iz Niško- Nišavski okrug 13 fudbalera.

Oni koji su odrabrani biće podeljeni u dva tima po 22 igrača  utakmica Selekcije biće za dve nedelje po svoj prilici u Leskovcu, kada će selektori Radević i Branković smanjiti taj spisak na 22 fudbalera koji će predstavljati Selekciju FS Ris-a  na daljem takmičenju ovih generacija fudbalera.

Selekcijom 2007 kvlaitetom igrača  i odzivom u Pirotu možemo biti zadovolji kažu u glas  Radević I Branković. Ima dosta talenata, tako da smo bili na slatkim mukama kako da odaberemo najbolje. Broj prošlih dečaka po okruzima govori kokiko se I gde u kom okrugu ozbiljno radi sa mladim talentima. Već na sledećoj selekciji spisak će biti smanjen I po svoj prilici dobićemo one najkvaltetne  igrače , na koje možemo  da računao na završnim takmičenjima na teritoriji Srbije. Veliku zahvalnost dugujemo kolegama saradnicima po okruzima koji su vredno radili sa talentima I bez njih nebismo postigli ovako dobre rezultate.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print