JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Medveđani furiozni u četvrtoj četvrtini

Prva Srpska reginalna košarkaška liga -istok

Po četvrtinama:  20:18, 17:27, 21:13,27:11

 

Medveđa: Gledalaca 1000. Hala sportova  kraj Jablanice. Sudiski par: A. Đorđević- D. Marković(Leskovac)

KK JABLANICA: Rakić, Nešić 9, Andrejević , Kostić 12, Đorđević 7, Zdravković, Stošić 12, M.Nikolić 17, Bubalo 28, Dzelatović, Stoiljković, S. Nikolić.

KK MORAVA: Kostić  9, Mladenović, Pešić 2, Stojković 4, Cvetković 4, Stanisavljević 5, Milenković 29, Cvetković, Petković, Stojanović 11,  Stevanović, Marković 5.

Igrač utakmice: Danilo Bubalo

Derbi koji je opravdao poverenje  gledalaca u Medveđi koji su videli košarku možda i na  višem rangu takmičenja, prema prikazanoj igri jednog i drugog tima. Ako su gosti iz Vladičinog Hana bili bolji u prvom poluvremenu, domaći košarkaši nošeni navinajme sa tribina  u drugom delu odnosno u trećoj i četvtoj četrtini su odigrali maestralno i sasvim zasluženo slavili sa 16 koševa razlike.

U prvoj četvrtini moglo bi se reći rezultatska klackalica   koju su domaći košarkaši rešili u  svoju korist  ( 20:18) sa samo dva poena razlike  na semaforu je bilo 4,25 -10-10, 2,23, – 16:12,  048 do kraja 18:18, da bi  ipak domaći taj period igre rešili u svoju korist sa 20:18.

U drugoj četvtini  gosti su bili bolji i taj period igre rešili u svoju korist (17:27)  sa 10 poene razlike . I u ovom periodu igre bilo je dosta neizvenosti do samog kraja poluvremena. Na semaforu 4,20 do kraja 29:30,  da bi 2, 30 bilo čak 7 poena za goste ( 33:40)  i na odmor se otišlo voćstvom gostiju ( 37:45) od 8 poena razlike.

U trećoj četvrtini   doamći košarkaši su najavili potpuni perokret i taj period igre rešili u svoju korist (21:13) sa 8 poena razlike.  Da bi na završetku trećeg perioda igre rezultat bio egal (58:58)   i sve je odlučeno u posednjoj četvrtini kada su košarkaši Jablanice  furioznom igrom, sa čak 16 poena razlike (27:11)   dobili  Moravu, što je bio konačan rezultat utakmice  85:69,  u derbiju sedmog kola. Već narednog osmog kola još jedan derbi kada Jabanica gostuje u Surdulici gde će se sastati sa domaćim  Radnikom, takođe kandidatom za sam vrh tabele  u Srpskoj košakraškoj regionalnoj ligi istok.

Po završetku utakmice  šef stuke Medveđa Siniša Stošić je rekao:

Dva različita poluvremena. Prvi period igre igrali smo odbranu mnogo“meko“ . Dozvolili smo gostima da nam dadu čak 45 poena,  to se dosad u ovom prvenstvu nije desilo. Tek u drugom poluvremenu smo zaigrali odbranu, onako kako treba, jako i čvrsto, na ivici pernala. Nismo dzvolili protivniku da uđe u naš reket. Po meni jako dobra zavidna odbrana koju trebamo uvek da igramo.Nadam se da ćemo do kraja prvenstva ovako tvrdu utakmicu da igramo na našem terenu. Sa puno energije, snage, znanja, i iskustvom kojim posedujemo. Sve je odlučeno u poslednjoj četvtini jer smo odlično ogirali i treći period igre kada smo stigli do egal rezultata, nadoknadivši razliku od 8 poena. Pobeda jako vredana i dobra najva za sledeći još jedan derbi u Surdulici sa Radnikom. Biće nam izuzetno teško, međutim kao dosad na svaku utakmicu idemo na pobedu bio je jasan na kraju iskusni „trenerski vuk“ Siniša Stošić i sam nekada izvanredan košarkaš sa ovoh prostora takozvane „ južne pruge“, koja voli i poznaje košarkaška zbivanja kod nas.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print