Žitorađanke ciljaju na visoko – SUPER B ligu!

ŽITORAĐA – Gotovo tiho i nečujno, uprava Žrk Žitorađa je odradila prelazni rok pojačavši sastav sa svega dva imena, i oba možemo reći, predstavljaće kapitalna pojačanja za četu Vladimira Antanaskovića u pohodu na Super B ligu. Dok je vest da je Jovana Bartošić nova igračica Žitorađe odjeknula celom rukometnom Srbijom, vest o dovođenju jednih od najboljih bekova na jugu Natalije Stanković iz Radana je došla kao veliko iznenađenje za sve. Sem za čelne ljude Žitorađe kao i igračice, jer uprava a i stručni štab imaju jasan cilj da se ove sezone domognu superligaške elite.
Pripreme su u velikom jeku, oba pojačanja su se odavno priključila novoj ekipi, kostur je zadržan, uz napomenu da je redove Žitorađe napustila Sonja Pejčić, koja je pojačala Belu Palanku. Radi se vredno, a Antansković sklapa završne kockice za ovosezonsku premijeru u subotu u Sportskoj hali u Žitorađi, kada stiže ekipa ŽRK Hajduk Veljka iz Negotina.
Za naš sajt, o predstojećoj sezoni govorila je Sonja Simonović, jedna od najboljih rukometašica Žitorađe u prošloj sezoni. Simonovićeva (22) za jugsport kaže da će dolazak Jovane Bartošić biti najveća prednost Žitorađe, i da je raduje što će imati prilike da deli svlačionicu sa svojim igračkim uzorom.
Jako sam srećna što je naš tim ojačala Jovana. Mnogo nam znači njen dolazak i iskustvo koje ima i dodatno nas je motivisala za dalji rad, i uspeh našeg kluba.Pogotovo mene, jer mi je na početku moje karijere bila uzor. – objašnjava nekadašnje najbolje levo krilo u zemlji u generaciji ’97, i dodaje: Mislim da je glavni adut naše ekipe u ovoj sezoni dolazak Jovane i da će nam dosta pomoći svojim znanjem i bogatim iskustvom u ovoj sezoni.

U dresu Zaječara / foto: S.S. priv. arhiva

Međutim, bez obzira na možda po imenima, najzvučniji sastav u ligi, Žrk Žitorađa i njen kormilar Vlada Antanasković neće imati ni malo lak zadatak, jer ih očekuje žestoka borba sa ekipom Pirota, prošlogodišnjim superligašem koji želi ekspresan povratak u elitu.
Ekipu Pirota vidim kao glavnog konkurenta, jer su ispali iz Super B lige, a ostali su u istom sastavu. Što će, složićemo se, biti njihova najveća prednost, jer se sve igračice znaju vrlo dobro. – iskrena je Simonovićeva.
Sonja Simonović, koja je u dosadašnjoj karijeri nosila dres rodnog Zaječara, i ekipe RTB Bor-a, misli da je spoj mladosti i iskustva koji je trenutno na snazi u Žitorađi, biti dobitna kombinacija.
Mislim da je spoj mladosti i iskustva dobitna kombinacija za plasman u viši rang. I verujem da ćemo sa ovim timom to i ostvariti u ovoj sezoni.
Mlada rukometašica naravno nije zaboravila da pomene i 8 igrača Žitorađanki tokom prethodnih sezona, a to je publika.
Iskoristila bih priliku da pozovem sve naše navijače da nas podrže u ovoj, za nas, jako bitnoj sezoni. Mogu da obećam da će gledati dobar rukomet i nadamo se ulasku u viši rang, a od njih očekujemo podršku kao i do sada. – kaže Sonja Simonović (22) .

Ekipa Žitorađe je igrom pokazala da je zrela za viši rang, roster je malo, ali veoma kvalitetno pojačan, maksimalan motiv je u svlačionici i na tribinama, ostaje još samo da se sklope kockice, i da ekipa Žitorađe u ovoj sezoni bude i malo miljenik sreće pa da se ostvare zacrtani ciljevi.

Naslovna slika: Sonja Simonović, privatna arhiva

N.Tonić
Student 2. godine Žurnalistike, saradnik "Kurira", Član redakcije ''Dobričkih internet novina''.