JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Marko Docić za čast Srbije

Lebane: Repezentativac Srbije u boksu u kategoriji do 91 kg. Marko Docić iz Velikog Vojlovca u opštini Lebane, inače član BK „Juboxig“ iz Leskovaca.U  Bokserkom prvenstvu Srbije ove goddine ponovo će boksovati za Niški BK  „ Naissus“. Njemu i još dvojici boksera iz Srbije Petru Stošiću iz Surdulice i Vladanu Babiću iz Beograda pripala je čast da brane boje Vojske Srbij u boksu na ovogodišnjim Svetskim Vojnim igrama koje će se održati  od polovinom ovog meseca u Kini.

Ovih dana upravo smo posetili salu za treninge BK „Juboxing“ u Leskovcu i prisustvovali jednom od treninga Marka Docića pred put za Kinu. Sa njim tu je trener Bratislav Pešić i njegov sparing partner profesionalni bokser iz Nemačke Andrej Pešić koji se takođe priprema za profesionali meč krajem novembra meseca u Nemačkoj, koji su ujedno svi troje  i moji sagovornici.

Po završetku treninga Marko Docić je rekao: Poziv za Vojne  igre u Kini stigao je još početkom proleća ove godine. Poziv sam prihavtio sa zadovoljhstvom jer je čast svakog sportsite pa i mene da branim boje svoje zemlje još na Svetskim Vojnim igrama koje se održavaju u Kini. Po pozivu direktno iz  Vojske Srbije bio sam na Zaltiboru na pripremama koje sam posle deset dana morao da napustim zbog obnovljene povrede kolena koju sam zadobio prošle godine na Mediteranskim igrma, što je sada samo prošlost i nadam se da ću spremno dočekati to takmičenje u Kini, nadam se osvajanju jedne od medalja. Maksimanlo sam spreman, radimo pakleno na treningu.

Pripremam se kao što vidite u svom matičnom klubu u Leskovcu i za nejgovu i moju sreću Andrej se priprema za svoj profesionalni meč , ja za  put u Kini i obojici je ovaj zajednički trenig od velike koristi. Pošto sam potpisao ugovor sa BK „Naissus“ iz Niša da boksujem za njih, prvenstvo Srbije  počinje sredinom ovog meseca tako da ću po svoj prilici biti lišeni mojih usluga u prva dva kola dok sam u Kini. Za uzvrat mojim kluposkim drugovima iz Niša potudiću se da iz Kine donesem neku od medalja, tako da oprvdam moje odsustvo u prva dva kola.

O svom bokseru trener Bratislav Pešić specijano za naš portal kaže: Sa priperama za odlazak na Svetskim Vojnim igrama smo krenuli 20 avgusta  i tempiramo formu da za otpilike desetak dana bude maksimalno spreman . Ujedno se priprema za Ligu Srbije tako da zasad sve protiče kako treba. On je naš nabolji takmičar i kao njegov trener nadam se da će u Kini biti  u top formi i očekujmo osvajanje jedne od medalja, tako da će to biti i ponos za naš klub .

Uz trenera Bratislava Pešića tu je i njegov sparing partner Andrej Pešić koji po svoj prilici na treningu prilikom sparinga oseća jačinu udarca  Docića i ima uvid o njegovj trenutnoj formi. Ander je bio kratak i rekao: Odlično radimo na trenizoima zajedno, mislom da je već ušao u onoj baš top formi. Od kako sam ovde u Srbiji  sparingujemo  zajedno što je od koristi i njemu i meni. Mislim da ima velike šanse da napravi veliki rezultat u Kini.

Pruža mi jako žetok otpor na treningu, mi se znamo odavno još  kad je počeo prvi put da trenira ovde u našem klubu. Reć je dobrom pre svega momku , i dobrom bokseru koji je na svakom treningu uvek radan vredan i poslušan. Svakako to će jednog dana i dati one prave rezultate koji se očekuju od njega u boksu.

Dosta je napredovao u svom radu , da nije bilo te nesrećne povrede sigurno bi bio još bolji ali svi verujemo u njega, da će jednog dana dotići svoj vrhunac u ovom sportu.

Ništa nam drugo ne preostaje nego da jednom divnom momku i još boljem bokseru u ime našeg portala poželimo uspešan nastup u Kini i da ponovo ovde na ovim starnicama našeg portala obradujemo lepom vešćuiz Kine ljutelje boksa kod nas u čitavoj Srbiji.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print