JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Žrk Remesiana kreće u svoju prvu prvoligašku sezonu

BELA PALANKA – Debitant u novoj sezoni u PRL Istok, ekipa Remesiane iz Bele Palanke sa ne prevelikim ambicijama ulazi u prvoligaški rang takmičenja. Ekipa trenera Mladena Todorovića, sa dobro oprobanim snagama i pojedinim pojačanjima, igračicama superligaškog renomea, počinje ovu uzbudljivu avanturu u prvoligaškom društvu. U rodno mesto Rajka Mitića su u ovom prelaznom roku stigle: Jovana Živković iz ekipe Žrk Kučeva i Sonja Pejčić povratnica iz redova Žitorađe.
Ekipa portala jugsport.net razgovarala je sa Milicom Ilić, jednom od uzdanica ekipe trenera Todorovića, inače, Ilićeva je još jedna od bivših igračica Žitorađe koja se preselila u redove Palančanki malo ranije od Pejčićeve i Živkovićeve.
Ovo 22-godišnje krilo za jugsport kaže: – U ovu sezonu ulazimo željne pre svega kvalitetnog rukometa. Imamo respektabilan sastav pojačan sa nekoliko jako zvučnih imena. Usudiću se da kažem, da će Palanka ove jeseni biti hit na rukometnoj mapi u Srbiji. – počinje Ilićeva.
Kako kaže levokrilna igračica Remesiane, ekipa iz Bele Palanke nema ambicija ka višem rangu, i u ovoj prvoj sezoni cilj je pre svega opstanak.
Sigurno je da nećemo jurišati na prvo mesto, već nam je cilj da se u ovoj sezoni stabilizujemo i oprobamo u novoj sredini. Ekipe koje igraju ovu ligu su respektabilne i pre svega ozbiljne, ali to ne znači da niko u ovoj ligi nije nepobediv. Iskustvo ekipe nije garancija uspeha što se mnogo puta kroz sport dokazalo, ali svakako da je jedan od presudnih faktora. Mi smo jedna mlada i neiskusna ekipa, ali ekipa željna dobrog rukometa i spremna na borbu svih 60 minuta. Naše ambicije se znaju, a to je da ostanemo u prvoligaškom rangu. – kaže Milica Ilić.
U prvom kolu ekipa Bele Palanke ide na megdan iskusnom prvoligašu ekipi Radana iz Lebana, u potrazi za prvim bodovima. Lebančanke u novu sezonu ulaze slabije za Nataliju Stanković, koja je pojačala redove Žitorađe, i sigurno je da će Remesiana imati svoju priliku da se pokaže u najboljem svetlu na ovosezonskoj premijeri.
Idemo na noge iskusnoj ekipi Lebana, koja godinama unazad igra ovu ligu, ono što je najvažnije tu su igračice koje znaju kako se igra ozbiljan rukomet, ali to ne znači da ćemo biti “topovsko meso“ za sve protivnike, već ćemo se potruditi da na startu napravimo iznenađenje. – optimistična je mlada rukometašica.

Belu Palanku očekuje jedna jako uzbudljiva sezona, a kako će se u gradu “banice“ snaći u prvoj rukometnoj ligi, ostaje nam da vidimo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print