JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Blistava pobeda Lebančana

Lebane: Gledalaca 800. Sudija: Mitar Klikovac (Niš) 8. Stelci: P. Cakić u 61, Stamneković u 82 za Radan, N. Stefanović u 19 za Moravac –Orion. Žuti kartoni: P: Cakić, Marinković, Slavković, Mitrović, Stamneković ( Radan), Mršević, NastiĆ  (Moravac –Orion). Crveni kartoni:  Stevanović u 87 min/ G. Đorđević (predstavnik kluba Radana na poluvremenu , Milošević  u 77 min. Krtsić  ( po zavretku utakmice za Moravac –Orion.

RADAN: D: Cakić 7, P. Cakić 8, A. Stamneković 7 ( Lapčević 7), Stevanović 7, Marinković 8, Ivanović 7 (Slavković 7), Mitrović 7, M.Stojanović 7 ( B. Stamneković 7,5), M. Stanković 8,5,  M.Kostić 7, S. Kostić 7.

MORAVAC –ORION: Vukadinopvić 7,5, Stanković 7, Nikolić 6, Mršević 7, MIlošević 6,5, Radivojević 6 ( Nikolić   6), Stefanović 6 ( Ivanović 6), Stojanović 6, Anđelković 7, Radosavljević 7, Jovanović 6 ( Nastić 6).

Igrač utakmice. M. Stanković

Uzbudljiva utakmica od samog početka sureta, tako da je komšiski derbi protekao u napetoj u do kraja neizvesnoj atmosferi. Što je kuliniralo po završetku utakmice, kada su braća blizanci treneri Moravac –Oriona  Predag i Nenad Stamenković ušli u teren, došlo je do verbalnog duela sa sudijom Mitrom Kilikovcem iz Niša, pa je čak moralo da interveniše obezbeđenje da bi  zaštitilo sudiju.

Prva prilika na utakmici već u 16 mintu za domaće kada je u prilici bio Ivanović  ali je golman Vukadinovič odlično intervensiao i sprečio siguran pogodak  za domaće.

Samo tri minuta kasnije gosti prvi dolaze u voćstvo,   a strelac je  Stefanović iz sumnjive ofsad pozicije , što je izvalo revolt u doamećem  sastavu. Jednu dubinsku loptu od nejgovih saigrača primio je na nekih 20 metara i bez oklevanja uputio udarac koji je završio u mreži nemoćnog  D. Cakića.

Još jedna idelna prilika na utakmici za Ivanovića u 28 minutu ali je oklevao i od pogotka nije bilo ništa  tako se sa prednošću gostiju  otišlo na  zasluženi odmor.

U drugom delu utakmice Radan je bio tim koji je diktirao tempo igre , predvođen na sredini terena kapitenom M. Stankovićem i u odbrani neprelaznog Marinkovića, što je na kraju rezultirao preokretom u korist domaćina.

Igrao se 61 minut utakmice kada je dosuđen slobodan udrac na nekih 25 metar od golo gostiju. Usledila je uigrana kombinacija  koji je preciznim udacem završio  Predag Cakić silovitim udarcem sa nekih 16 metara.  Samo pet minuta kasnije kolosalna prilika za goste. Bio je savladan i golman D. Cakić , ali je sa same gol linije  loptu izbacio upravo strelac izjednačujućeg gola .

Odluka o pobediku usledila je u 87 minutu igre.Korner sa leve starne izveo je Stoiljković, stvorila se  gužva u kazneni protor gostiju. Na pravom mestu se našao rezevista Bojan Stamneković i preciznim udarcem savladao po drugi put mladog ali dobrog golmana gostiju Vukadinovića.

Zaslužena pobeda domaćina , dosta nervoze u jednom i drugom timu, što je svakako senku  na dobar komšiski derbi bacili nesportsko ponašanje trenera blizanca Stamenkovića po zavretku utakmice.