JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Medveđani „protutnjali“ kroz Prokuplje

Prokuplje: Sportska hala „dr Zoran Đinđić“ .Gledlaca 1.000 . Sudiski par: Aleksandar Đorđević- Srđan Nikolić( oba Leskovac). Rezultat po četrtinama: 17:25, 15:18, 24:17, 18:26.

KK TOPLIČANIN: Petrović-32, Banduka -13, Slavković, Troter, Lazović, Rančić 5, Radulović, Simić, Krivokapić- 4, Orbović, Miljković-9, Bjeletić-11.

KK JABLANICA: Rakić, Nešić-14, Andrejević, Kostić-19, Đorđević-13, Babić, Stošić-5, M. Niklić-3, Bubalo-6, Dzeltović, Stoiljković- 26, S. Nikolić,

Igrač utakmice: Kostić

Blisatava igra Medveđana na parketu  Sportske hale „dr Zoran Đinđić“ u Prokuplju, gde su u svim elemetima košararkaške lige  nadvisili domaćina i zasluženo slavili sa 12 koševa razlike ( 74.86) . Tako su i dalje zadržali lidersku poticiju na tabeli, sa relanim izgledima da tu ostanu do kraja . Tako Meveđi po prvi put u istoriji postojanja sporta  podare jednog člana Druge lige.

Početak susreta bio je nervozan i po jedan i po drugi tima tako da je  do kraja prve četvrtine 5,22 sek na semaforu bilo 3:5. Uz podsećanje da su domaći jedino imali egal 3:3 u ostalom toku susreta goti su bili uvek u vočstvo, ne dozvolivši domaćinu da nijednom budu u voćstvu čitavog toka sureeta.

Tako se prva četrtina završila ipak sa prednostšću gostiju iz Meveđe sa osam poena razlike ( 17:25) što je najavljivalo dobru igru gostuju.

U drugoj četvrtini ponovo su gosti ti koji  diktiraju igru na parketu u Prokuplju i taj period igre  dobijaju sa samo tri poena razlike (15:18)  da bi se prvo poluvreme završilo sa prednosšću od čak 11 poena (32:41)  . Što je bilo i realnost.

U drugom poluvremenu tačnije u trećoj četrtini domaći su krenuli od početka žestoku, došli na 4 poena minusa. Taj perod igre pripao je domaćinu sa 7 poena razlike , tako da je posle treće četvrtine prednost gostuju bila samo 4 poena ( 56:60)  što najavljivalo rasplet i pitanje pobednika u poslednjoj četvrtoj četrtini.

Gosti iz Medveđe nisu dozvolili  iznenađene zaigrali su sigurno i taj period igre na kraju rešili u svoju korist  sa 8 poena razlike ( 18:26) što je na kraju donelo pobedu od 12 koševra razlike i četvrta za redom pobed a u drugom delu prvenstva.

Igrač utakmice je Kostić jer je pored 19 postignutih koševa uspeo da zaustavi  najboljeg pojedinca u redovima domaćih Petrovića  koji je postigao 32 poena, ali dosta njih iz slobodnih bacanja. Da je po nama igrač utakmice recimo bio Stošić , Nešić ili nezaustavljivi Stoiljković nebi bila greška. Ipak svi su oni pobenici.

Vredna i dragocena pobeda  i tek predstoji ono pravo. Već u narednom kolu novi derbi kod kuće sa ekipom Marinac iz Niša, potom utakmica prvenstva  sa Borom RTB i zatim kod kuće sa Radnikom iz Surdulice, potom gostovanje Moravi u Vladičinom Hanu. Utakmice gde će pasti konačna odluka o prvaku u Prvoj muškoj reginalnoj košarkaškoj ligi –istok .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print