JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Organizacija domaćina za primer

Leskovac. U predivnom anbijentu hotela „Bavka“  u organizaciji GFK Dubočice održana je Konferencija klubova Srske fudbalske lige istok koja je protekla  u dobroj i radnoj atmosferi.  Svoje učšeće u radu Skupštine uzelo je čak 14 od 16 klubaova. Neporavdano su bili odsutni Temnić 1924 iz Varvarina i TrstenikPPT iz Trstenika , inače dve ekipe koje su  na smom dnu tabele. Dali to znači da su se  već preali za prolećni deo prvenstva ili ne ostaje da se vidi  kada lopta sa centra zvanično krene 7 marta 2020 godne na terenima Srpske fudbalske lige- istok.

Pored predstavnika klubova prisutni su bili Generani sekretar FS-RIS-a Ivan – Hadzi Đorđević, Dušan Minić Komesar za takmičenje, Ninoslav Spasić Komesar za suđenje, Ivan Nikolić Disciplinski sudija pri FS-RIS-a.

Predsednik Konferencije klubava Bogdan Gugić iz Prahova otvorio je Konferenciju i pozdavi sve prisutne i reč dao Generanom sekretaru FS.RIS-a  Ivanu – Hadzi Đorđeviću koji je rekao: Pozdravljam sve prisutne  predstavnike klubova  uz napomenu da prvenstvo počinje 7  marta a završava se 7 juna uz jedno vanredno kolo po programu je 8 aprila . Trošovnik služenih lica ostaje isti i u prolećnom delu  prvenstva ništa se neće menjati. Konfrerenciji prusustvuje  14 od 16 klubova. Neoprvda su odsutni  TrstenikPPT i Temnić 1924.

Komesar za takmičenje Duan Milić je već na početkusvog izlaganja jerekao da će na proleće biti mnogo rigoroznije sa redarskom službom na zvaničnim utakmicama. Kvalitetno rešenje rekao je Milić su Agencije  za obezbeđenje. Treba odabrati utakmcu koje je od većeg rizika . Redari moraju da budu kvalifikovani . Bilo je nereda  u Varvarinui Prokuplju . Međutim jedini klub koji je zbog redarske službe  imao problema je Car Konstantin iz Niša , kome je MUP podne prijavu zbog te službe. Zatim na udaru je bio igrad Prokuplje , gde su sudije fizički napodnute , čak je sudijama slomljen retrovizor na automobilu koj je bio ispred stadiona parkiran.

Rembas iz Resavice je takođe imao incidentu situaciju napad na suduju i to na sred terena za igru. Takve stvari nećemo tolerisati i nebi trebao više da se ponavljaju. Na oragnizaciji oko redarske službe bilo je govora predstavika OFK OFK Sinđelića, Vlasine, predsednika Konferencije klubova koji su regovali na odluku da se na proleće redarska služba pojača i da će MUP biti mnogo rigorozniji nego što je bio dosada.

Komesar za suđenje Ninoslav Spasiće j takođe imao svoje viđenje na jesenji deo prvenstva iz ugla njegovog resorsa, pa je na Konferenciji rekao: Pozdravio bih sve predstavnike klubova, sužbena lica ispred FS – RIS-a . Svako kolo smo propratili kakao treba. Posle svakog je održan satanak SSOS  i analaizirali minulo kolo. Sve utakmice su bile pokrivene kamerom. Lista sudija je dosata podmlađena održani su seminari.

Ona će biti još podmlađena na proleće. U stalnom smo kontaktu sa ljude iz Beograda sa Mrakićem i Karadzićem . Održali smo čak 14 sekretarijata. Žalbe klubova pojedinh su bile bez osnova . Trudili smo se da sudije podjenako budu delgirane, međutim kako je prvenstvo odmicalo neko je sudio po devet a neko po četiri puta. Komesar za suđenje takođe dobro radi svoj deo posla  imaju komisiju od pet članova . Posmatrao sam osam utakmica. Proleće će biti dosta teže za suđenje jer jedan tim se bori za ulazak u veći rang a ispdaju  tri ili četri kluba.

Komesar za suđenje Ivan Nikolić  je takođe izneo svoj stav o disciplinskim merama iz jesenjge dela prvenstva i najavo šta predstoji na proleće rečima: Posle tri meseca eto okupli smo se i najavili prolečni deo prvenstva . Proleće je uvek zahtevnije i kompeksnije , ma da za to netreba svartati zebnju neku posebnu.

U jesenjem delu prvenstva isključeno je ukupno 32 fudbalera koji su od njih 28 dobili po jednu utakmici neigranja, dok četvorica dobilo po 2 utakmice zabrane neigranja. Izrećeno je šest novčanih kazni u 15 odigranih kola. Organizacija klubova oko kvaliteta sa tih utakmica je bila dobra. Novi  Pravilnik o disciplinksim merama biće na snazi na proleće . Vremenske kazne će biti izricane od tri do dvanaeset meseci . Na kraju bih svim klubovima poželo uspešno proleće.

Na kraju moramo reći da je organizacija Konferencije klubova bila  odlično orgnizovana od starne GFK Dubočice I radilo s eu izvrednim ulsovima za rad Skupštine što je I sam Generlni Sekretar FS-RIS-a Ivan-Hadzi Đorđević izreko reči hvale predsedniku Dejanu Saviću na izvrednom domaćinstvu.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print