JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Jagodinac Konovalov sve zasenio

Prokuplje: Gledalaca 2,500. Sudije: Nemanja Živanović, Boban Damnjanović,Vladimir Sarić ( Kragujevac), Momčilo Jakovljević ( Petrovac na Mlavi), Amela Melegi ( Novi Sad), Nemanja Milutinović ( Loznica), Zoran Andrić(Šabac), Živan Savić (Niš), Dragomir Petrović ( Prokuplje). Super vizor: Uroš Pušković ( beograd).

REZULTATI PO KATEGORIJAMA: SENIORKE: Do 54 kg: Dragana Golić ( BK-Kikinda) – Snežana Šiljković ( BK Omladinac-BG) 0:2 ( bez borbe). Do 64 kg: Ksenija Medić ( BK – F -89 – N.S) Aleksandra Rapajić ( BK Petrovgrad-ZR) 0:2 ( 5:0).

SENIORI: Do 52 kg: Rade Joksimović ( BK Mačava- Ša) – Saša Suljić ( BK Vukovi – Loznica) 2:0 (5:0), Do 56 kg : Dušan Janjić ( BK Goša-SP)- Veljko Gligović ( BK Spartak-Su ) 2:0 ( 4:1). D0 60 kg: Miloš Janković ( BK Smederevac-SM) – Nemanja Gavrilović ( BK Despot-SM) 0:2 (5:0). Do 64kg : Nenad Jovanović ( BK Loznica ) – Aleksandar Konovalov ( BK Palmini Tirgovi- Jag) 0:2 ( 5:0). Do 69 kg: Damnjan Grmuša ( BK Despot-Sm) – Velibor Pucar ( BK Radnički –BGD) 2:0 ( 5:0. Do 75 kg:Miroslav Savić ( BK Metalac –Va)- Dejan Dašić (BK Radnički –KG) 2:0 ( 4:1). Do 81kg: Saša Milovec ( BK Sombor) – Sandro Poletan ( BK Petrovgrad-Zr) 0:2 ( 4:1). Do 91 kg: Slobodan Jovanović ( BK Radnički –Kg) – Tadija Nikolovski ( BK Heroj-BGD ) 2:0 ( 4:1). Preko 91 kg: Vladan Babić ( BK Fontana-BGD) – Miloš Milovanović ( BK Vitez-Ni) 2:0 ( Prekid u I rundi).

U prepunoj hali sportova dr. Zoran Đinđić ambijent, kao u dobra stara vremena, kada je boks u Prokuplju bio brend grada. Kvalitet boksa je pokazao da se ovaj sport kod nas u skorije vreme može ponovo da se vrati na mesto uspeha. Neki novi klinci poput najboljeg bosera na prvenstvu Aleksandra Konovalova iz Jagovine, zatim Smederevca Nemanje Gavrilovića, ovogodišnjeg pobednika na reviji u Beogradu „ Beogradski pobednik“, zatim Sandro Poletan iz Zrenjanjina, Damnjan Grmuša iz Smedereva, su garancija da su oni ti koji mogu da povrate ugled boksa kod nas. Uz ambijent za pohvalu. Treba pomenuti da su se pored ringa našli i bivši asovi našeg ringa Bratislav Ristić –Ćure koji je ujedno bio predsednik žirija, zatim Fazlija Šaćirović, Tadija Kačar, Mirko Puzović, Milivoje Labudović, Ljubiša Simić,Dragomir Vujković, Milivoje Bašić, Ace Rusevski, Seletor Miodrag Perunović koji se nažalost propisno obrukao jer po završetku svih mečeva na molbu da da izjavu za naš portal odbio je sa obrazloženjem da se žuri, ma da je po izlasku iz hale dugo osto sa prijateljima ispred u razgovoru. Sa pravom pitanje dali je njegova dužnost ili nije da kao seletora da oceni minulo prvenstvo na kome je i sam prisutvovao dva dana.

Og gostuju tu su bili gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović sa svojim sardnicima, predsednik BSS- Nenad Borovčanin sa svojim saradnicima.

U Ženkoj konurenciji u kategoriji Seniorki doržan je samo jedan meč i tu u kategoriji do 64 kg u kome je bila bolja Aleksandra Rapajić koja je pobedila jednoglasnom odlukom sudija Kseniju Medić iz Novog Sada i zalsuženo oscojila titulu prvaka države u poluvelter kategoriji.

Prvi meč u kategoriji Seniora između Saše Suljića iz Loznice i Radeta Joksimovića iz Šapca proteko je u vrlo interesantnoj borbi. Sve tri rund ese vodila bespoštedna borba, ali je na kraju ipak bio bolji boser iz Šapca po odlci sudija jednoglasno. Od Dušana Janjića u drugom meču finala se očekivalo više. Boksova je onoliko koliko mu treba da pobedi. Ponovoi je prvak države u bantam kaetgoriji ali ne jednoglasnom oldukom sudija. Dobar boks viđen je u duelu Nemanj Gavrilovića iz Smedereva i njegovor sugrađanina Miloša Jankovića. Odličio je možda i presudio pobednika nok-daun u7 drugoj rundi kada se na pod našao Janković. Meč između Nenada Jovanovića iz Loznice i Aleksandra Konovalova je bio takođe neizvestan do samog kraja. Iz takve borbe izašo je pobednik Konovalov , što mu je omogućilo da kod žirija dobije najveće simaptije i bude proglašen za boksera prvenstva.

U sledećoj borbi Damnjan Grmuša je bio po mnogima favorit, što je i to potvrdio u ringu, ma da je na momente imao dostojnoag protivnika u Velibora Pucara.

U meću između Miroslava Savića iz Valjeva i Dejana Dašića iz Kragujevca, takođe se vodila bespoštedna borba. Sevaali su udarci na sve strane a pobeda je dodelejna Savića al ne jednoglasnom odlukom sudija, što govri o kvalitetu meča.

Ipak najviše su borbenosti u ringu pokazali u poluteškoj kategoriji Saša Milovac iz Sobora i Sandro Poletan iz Zrenjanina. Sve tri runde sevali su udarci na obe strane. Pobedio je Poletan al ne jednoglasnom odlukom sudija. Takva borbenost u ringu im je omogućila da dobiju nakolnost žirija i budu proglašeni za naborbeniji meć u finalu. U teškoj kategoriji Slobodan Jovanović iz Kragujevca je pobedio Tadiju Nikolovskog iz Beograda, u ne baš nekom kvalitetnom duelu, više su jedan drugog jurili po ringu, naročito Nikolovski, ali prave borbe dostojnog finala nije bilo. Od Tadije Nikolovskog se daleko više očekivalo na ovom meču.

U poslednjoj borbi finala Vladan Babić se naprosto nije ni zagrejao. Već u prvom minutu prve runde, sevuio je jedan krošej Babića nedorasli pritivnik Milovanović iz Niša se našao na podu i sudija u ringu je blagovremeno prekinuo borbu i sperčio da ne dođe do nekog težeg iskušenja po bokseru iz Niša.

Znači Žiri kome je predsedavao Bratislav Ristić proglasio je najbolje pojedince. To su kod dama Aleksandra Rapajić, kod Seniora Aleksandar Konovalov. Najborbeniji par je meč izmešu Saše Milovca i Sandro Poletana.

Takođe je uručen pehar ovogodišnjem prvaku države u ekipnoj konurenciji za 2018/19 godinu. To je BK Metalc iz Valejva koji je osvojio zalsuženo prvo mesto i po prvi put u svojoj istoriji postao prvak države i jedini klub u svom grdau Valjevu koji bio prvak države u ekipnom sportu dosada.