JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Mečevi koji vraćaju veru u boks

Prokuplje: Hala dr. Zoran Đinđić. Gledlaca 1.500. Sudije: Nebojša Živanović, Boban Damnjanović, Vladimir Sarić ( Kragujevac), Nončilo Jakovljević ( Petrovac na Mlavi), Amela Melčegi ( Novi Sad), Nemanja Milutinović ( Loznica), Zoran anrić ( Šabac), Živan Simić ( Niš), Dragomir Petrović ( Prokuplje).

SENIRKE :

REZULTATI PO KATEGORIJAMA: Bantam di0 54 kg: Dijana Mirić ( Profesionalac) – Dragana Golić ( BK Kikinda) 0:2 ( prekid u II rundi), Ivana Stanojev ( F89- NS)- Snežana Šiljković ( Omladinac –Bg) – 0:2

Poluvelter do 64 kg: Nataša Marić ( Omladinac-BG) – Ksenija Medić ( F 89 –NS – 0:2 ( prekid u III rundi), Aleksandra Rapajić ( Petrovgrad – ZR) – Nikolina Gajić ( Rađevac –Krupanj) 2:0.

KATEGORIJA SENIORA

REZULTATI PO KATEGORIJAMA: Bantam do 56kg: Dušan Janjić ( Goša –SP) – Đorđe Veljović ( Radnički BGD ) 2:0 (prekid u III rundi), Aleksandar Jovanović ( Radnički (KG) – Veljko Gligović ( Spartak –SU ) 0:2.

Laka do 60 kg: Marko Cvetković ( Serbijan fajter-BGD ) – Miloš Jaković ( Smederevac) 0:2, Nemanja Gavrilović ( Despot –Smederevo ) – Rastko Milosavljević ( C. Zvezda –BGD ) 2:0 ( prekid u I rundi).

Poluvelter do 64 kg: Marko Terzić ( Trstenik) – Nenad Jovanović ( Loznica) 0:2, Aleksandar Konovalov ( Jagodina ) – Viktor Ristć ( Radnički KG) 2:0 predaja u I rundi).

Velter do 69 kg: Damnjan Grmuša ( Despot) – Nikola Živanović ( Metalac ) 2:0 , Stevan Krnić ( Radnički KG) – Velibor Pucar ( Radnički BGD ) 0:2,

Srednja do 75 kg: Danijel Filipović ( Loznica) – Miroslav Savić ( Metalac –Va) 0:2, Aleksa Marković (Metalac ) Dejan Dašić ( Radnički KG) 0:2

Poluteška do 81 kg: Nikola Kamljević ( Grejtes ) – Saša Milovac ( Sombor ) 0:2 ( prekid u I rundi), Sandro Poletan ( Petrovgrad ZR) – Gerad Ajetović ( Metalac ) 2:0

Teška do 91 kg. Darko Stanković ( ČIP-BGD) – Slobodan Jovanović ( Radnički (KG ) 0:2 ( Prekid u II rundi), Petar Mauković ( Metalac ) – Tadija Nikolovski ( Heroj BGD)

Polufinalnim borbama u Prokuplju, trećeg dana Pojedinačnog prvenstva u boksu za seniore i seniorke protekao je u dosta kvaitetnih mećeva u obe kategorije takmičara i takmičarki.

U kategoriji seniorki održano je četiri meča , od toga dva su završena pre poslednjeg znaka gonga, dok su daba trajala sve tri runde. Tako su se u finale zasluženo plasirale četiri nabolje takmičarke.

U kategoriji seniora najpre je reprezentatvac Dušan Janjić primorao na predaju Veljovića iz Beogradskog Radničkog u trećoj rundi. Drugi pobednik u bantam kataegoriji je Veljko Gligović iz Subodičkog Spartaka, koji je bio bolji od Jovanovića iz Kragujevca.

U lakoj kategoriji favorit je Nemanja Gavrilović koji je lako savladao Milisavljevića iz Zvezde –BGD prekidom još u prvoj rundi. Dok je drugi finalista Miloš Janković iz Smedereva koji je bio bolji od Cvetanovića iz Beograda.

U Poluvelter kategoriji superioran je bio Konovalov iz Jagodine koji je meč rešio još u prvoj rundi protiv Ristića iz Kragujevca. Dok je drugi pobednik polufinala Nenad Jovanović iz Loznice koji je bio bolji od boksera iz Trstenika Terzića.

Apsloutni favorit u Velter kategoriji je Damnjan Grmuša koji je imao dostojnog protivnika u Nikoli Živanoviću iz Valjeva, koga je savladao posle dobre borbe na pojene, dok je drugi meč između Pucara iz Beogrda i Krnića iz Kragujevca pripao Beograđaninu, po mnogima nezasluženo.

U Srednjoj kategoriji Savić iz Metalca je pobedio odlukom sudija boksera iz Loznice Filipovića ali su Lozničani stavili pismeni prigovor na odluku sudija, smatrajući da su oštećeni. Takođe u drugom dujelu između Alekse Markovića i Dejana Dašića u kome je pobednik po odlukama sudije Dašić izvao dosta polemike da su sudije trebale suprotno da glasaju za boksera iz Valjeva.

U Poluteškoj kategoriji Saša Milovac iz Sombora bio je bolji i već u prvoj rundi polse tri brojanja Kamljeviću meč je prekinut i dobio je zasluženo. Još jedan meć koji je izavao dosta polemike ko je bio bolji između vetrana u ringu Ajetovića i Sandro Poletana jer su sudije pobedu dodelille Poletanu.

U teškoj kategoriji možda i najveće iznenađenje na ovom prvenstvu. Darko Stanković je do polovinu druge runde bio taj koji je bio apsolutno bolji i sve je išlo ka ponbedi. Međutim sevnuo je jedan kontra udarac Slobodana Jovanovića i Stanković se neočekivano našao na podu. Sudija u ringu je opravdano prekinuo meč i pobednikom proglasio Jovanovića. Poslednji polufinalni meč između Maukovića iz Valjeva i Nikolvskog iz Beogrda pripao je Beograđaninu, posle tri runde bespoštedne borbe u ringu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili