JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Niški biser koji treba izbrusiti

Niš, grad sa bogatom fudbalskom tradicijom iz svoje sredine iznedrio je sisaset vrhunskih fudbalera koji su na čitavoj planeti proneli slavu niškog fudbala.  U poslednje vreme mnogo pažnje se posvećuju mladim talentima, i škole fudbala su pravi rasadnik budućih fudbalera koji će poći stopama recimo jednog Dragana Stojkovića- Piksija, Miloša Drizića, Dušana Vojinovića,  Milovana Obradovića, i mnogih drugih.

U velikom broju talentovane dece , jedan od njih je i desetogodišnji Nemanja Burić trenutno član FK Nacionala, koji igra na poziciji štopera a po potrebi i  levog spoljnog i na jednom i na drugom mestu je podjednako kvaitetan igrač u koga sadašnji  trener u FK Nacional Aleksandar Dinčić ima puno povrenje i o Nemanji ima samo reči hvale.

Inače Nemnja je odličan učenik četvrtog razreda  O.Š. Dušan Radaović u Nišu  i ima vremena da postigne da uči i redovno da ode na treninge, gde ne propušta nijedan odlazak sasad , uvek je među prvima na treningu a među zadnjima sa treninga. Ništa mu nije teško na treningu i svaku pokazanu vežbu ili tehniku baratanja loptim na prosto rečenu upija u sebi koju mu pokaže trener.

Sa fudbalom je počeo u svojeih šest godina   kod trenera Srđana Ristića  u školi fudbala Filip Filipović ,  da bi potom na kratko nekih šest meseci proveo u Free Kick, gde mu je trener bio Nemanja Dančetović  i potom pristupio sadašnjem FK Nacionalu kod trenera Aleksandra Dinčića. Inače ima potpunu podršku svojih roditelja oca  Aleksandra , majke Marije i sestre Katarine  koji su mu uvek pri ruci kad ustreba nešto  oko odlaska na trening ili utakmicu, kao i davanje podrške u bilo svemu ostalom.

Veliku  zahvalnost kaže Nemanja Burić  upravo dugujem mojim roditeljima koji pre svega veruju u mene  i očekuju da jednog dana postanem pravi fudbaler koji će biti kvalitetan po uzoru na mog idola u odbrani Virgil Van Dijk , ako ne barem približno. Dosad sam promeni tri kluba i tri trenera i od svakog sam po nešto naučio, tako da nemogu da kažem je neko  od njih najbolji, svi su za mene podjednako kvaitetni fudbalski učitelji.  Sa redovnim treninzima ne zapostavljam ni školske obaveze, jer su one po meni možda i u prvom planu. Volim fudbal i bavim se njime ali je škola i škoslke obaveze nešto drugo u šta gledam u moju budućnost .

Inače Nemnja  je u svojoj sportskoj vetrini već okitio veliki broj medalja uglavnom zlatnog sjaja sa raznim  turnirima nastpajući najpre za Š.F Filip Filipović  i sada za FK Nacional. Sa Filipim Filipovićem na 22 turnira osvojio je sa svojim klupskim drugovima 12 prvih mesta, na 8 nastupa pripalo im je drugo meseto, i  2 turnira treća pozicija. Recimo vredno je pomenuti sa ovom školom fudbala prva mesta u Lazarevcu, Soko banji, Jagodini, Velikoj Plani, Leskovcu, Svijalncu.

Sa sadšnjim FK Nacional učetvovao je na 10 turnira i osvojili su 7 prvih mesta, 2 druga mesta i 1 treće mesto. Od tih osvojenih prvih mesta vredno je pomenuti Gorija-Kup u Beogradu, Smederevskoj Plananci, Nacional-Kup u Nišu, u Ferplej-ligi, Zimski Kup u Nišu, i turnir Real sa Nišave.

Na kraju nam ništa drugo ne preostaje nego da Nemanji Buriću destogodišnjom fudbalskom nadom Niša poželimo  dobar napredak u fudbalu i da svojim radom i zalaganjem postiže u budućnsoti još bolje rezultate, koji će sami po sebi doći ukoliko nastavi da radi kao dosad.  maksimalno odgovorno na treninzima i borbenošu i  svojim kvaitetom da to pokaže na svakoj utakmici.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print