JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Kragujevčani dominantni u Nišu

Niš: Sala osnovne škole Miroslav Antić- Mika. Gledalaca 150. Sudije: Moma Jakovljević ( Petrovac na Mlavi), Miloš danjanović ( Beograd), Zoran Andrić(Šabac), Nemanja Milunović ( Loznica), Marija Petrović ( Loznica).

REZULTATI: Bantam( 56kg): Suljić (Naissus) – Aleksandar Jovanović( Radnički) 0:2. Laka do 60kg) : Kristijan Jovanović ( Radnički ) 0:2 ( bez borbe). Poluvelter do 64kg: Nikola Lazarević(Naissus ) – Nemanja Jovanović ( Radnički ) 0:2. Velter do 69kg.): Petar Stošić ( Naissus) – Milan Branković ( Radnički) 0:2. Srednja do 75 kg: Filip Milutinović ( Naissus) – Dejan Dašić ( Radnički )  0:2 ( prekid u II rundi). Poluteška do 81 kg: Nikola Stevanović ( Naissus ) –Slobodan Jovanović(Radnički) 2:0. Teška do 91 kg: Darko Stanković ( Nassus)- Tadija Nikolovski ( Radnički ) 0:2. Super teška preko 91 kg): Marko Docić ( Naissus) – Aleksandar Manić ( Radnički) 2:0. ( prekid  u III rundi ).

Da se boks polako vraća u Niš, to je evidentno ali ne u onoj meri koliko je dovoljno da se suprostave ostalim bokserskim centrima u Srbiji nije dovoljno za uspehe, koji poput Sinoćnog protivnika  imaju u svojim redovima po rečima legende boksa u nas Mirka Puzovića direktora kluba skoro sve boksere iz Kragujevca, . Tako da ih je lakše okupiti, raditi i treniratin ajednom mestu. To se pokazalo ispravnim i  pobeda Kragujevčana je potpuno zaslužena. Ma da je rezultat previsok, jer upravo u onim borbama gde je trebalo da prevagne u korist domaćina , sudije  su donosile odluku u korist gostijućih boksera. Možda je to u nekoj meri  „ vraćanje“ za onaj greh počinjen protiv Loznice, kad su  oštećeni.

Već na merenju gosti su imali prednost od 2:0 jer domaćin  nije imao predstavnika u lakoj kategoriji. U bantam kategirji nismo videli ništa od boksa, Suljić i Aleksandar Jovanović tek u trećoj rundi su razmenili po neki udarac, taman toliko da sudije podignu ruku bokseru iz Kragujevca.

U poluvelter kategoriji  domaći bokser Lazarević tražio je borbu, jurišao ali je spretniji bio Nemanja Jovanović i vešto sakupljao pojen po pojen  sa distance i na kraju pobedio zasluženo.

U velter kategoriji od domaćeg boksera Stošića daleko više se očekivalo, jer dosadašnji šest mečeva u prvenstvu svi rešio u svoju korist. Međutim ovog puta naišao je na super talentovanog Brankovića, koji je po ocni sudija bio bolji. Preglasavanjem 2:1 u korist gostujućeg boksera doživeo je prvi poraz u prvenstvu. U srednjoj kategoriji pobednik je gostujući bokser  Dašić  prekidom u drugoj rundi od strane sudije u ringu, pošto je po treći put bio prinuđen da broji domaćem bokseru.

U poluteškoj kategoriji prva pobeda za domće boksere ostvario je Nikola Stevanović koji je protivnika imao žilavog  Slobodana Jovanovića. Vodila se bespoštedna boraba, u kojoj je na kraju daleko bolji bio domaći boser, tako zalsuženo pobedio.

U pretposednjoj borbi večeri dosad neporaženi teškaš Darko Stanković doživeo je prvi poraz u jednoj ravnopravnoj borbi. Poput meča Lazarević- Nemanja Jocvanović viđen je isti boks. Stanković je čitave tri runde tražio borbu, „ jurio“ po ringu Nikolovskog koji je samo kontra udarcima u rukavice Stankovića na taj način sakupoljao pojene i na kraju sudije kada su trebale da „ prevagnu“  u korist domaćeg boksera , ponovo su se odlučile da pobedu dodele gostujućem bokseru, koji u ringu apsolutno ništa nije pokazao osim dobre pripremljenosti  i izbegavanje da se dostojno obračuna sa domaćim boserom.

U supre teškoj kategoriji duel dva bosera iz Leskovaca, koje je bokserski put odveo na dve strane, Docića u Niš, dok Manića u Kragujevac. Pobednik  je ovog puta sasvim zasluženo Docić koji je zadao daleko više čitih udaraca od Manića. Da bi se sve okončalo u trećoj rundi, kada je Docić pogodio jako, poslao na pod Manića koji je evidentno nedovoljno pripremlejn za daleko spremnijeg Docića, tako da je posle brojanja sudija poslao u svoj ugao Manića, a za pobednika je proglašen domaći bokser Marko Docić, koji je pokazao da je u uzlaznoj formi posle povrede kolena na Mediteranskim igrama .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print