JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Leskovčani žale za celim plenom

Leskovčani još ne mogu da prežale gubitak dva boda u Dobanovcima. Po svemu viđenom, smatraju da su bili bliže osvajanju sva tri boda, pogotovu kada je trener Saša Mrkić u nastavku uveo pet svežih igrača i praktično gol je visio u vazduhu, naročito su bili opasni iz kontri i polukontri. Bilo kako bilo, propušteno se mora zabopraviti ili okrenuti se narednom protivniku GFK Jagodini.

-Biće to derbi juga Srbije – tvrdi Mrkić. – Ne treba trošiti reči o snazi i kvalitetnu narednog rivala. Sećam se vremena kad su Jagodinci bili u vrhu srpskog fudbala i očigledno je da se polako vraćaju na nekadašnje pozicije. Sportski direktor Vladica Milovanović uspešno koordinira radu sa mlađim selekcijama i to daje rezultate na duže staze. Dobra selekcija mora da iznedri kvalitet a to GFK Jagodina poseduje. Takoreći sa istim timom iz Srpske lige nastavili su da igraju u Prvoj ligi, i ako tome pridodamo i tri najnovija pojačanja dobije se kompaktna i snažna celina. Da negovorimo o vrhunskim uslovima koje godinama poseduju i samo se nadgrađuju novim sadržajima – kaže dobro upoznat sa dešavanjima u ovom delu Srbije.

Cenjeni stručnjak nije propustio priliku da nas potseti i asocira sećanja na prilike od pre 3 -4 decenije.  – Ranije se znalo ko gde gravitira i iz čije je škole ponikao. U zavisnosti od mentaliteta bili su porepoznatljivi, nažalost to se sada izgubilo i dolaze igrači iz drugih sredina i silom prilika pravi se neprirodni miks i ukrštaju se razni stilovi i pitanje je kako će se igrači snaći u postojećim okolnostima, i kolkio će biti uspešni – seća se naš sagovornik i napominje da talenata ima, kako se slikovito izrazio, niču ko pečurke, i milina ih je gledati. Dobili su, kaže on, priliku da igraju u pravoj takmičarskoj ligi i to će samo doneti boljitak za GFK Dubočicu.

Izvor SRBIJASPORT