JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Bojničani u zlatnoj sredini

Bojnik: Za razliku od prehodnih prvenstva ove godine Pusta reka iz Bojnika nije ponovo u samom vrhu tabele Zona jug iz razloga što je dosta podmlađen sastav tima uz samo nekoliko iskusnih igrača poput Predraga Vidojevića, Stefan Petovića, Žarka Stojanovića i braće blizance Stanišićai na golu golman Siniše Stankovića. Predvodnik te mlade gereracije je  Aleksandar Stanković a tu su još Jovanović, Kostić, Nikolić  i još neki mladi koji se kale i stiču iskustvo uz ove starije. Tako da je trener Dejan Cenić i njegov pomoćnik Boban Nikolić bio na pojedinim utakmicama na mukama kako da se suprostavi sa mladim timom daleko uskusniji zonašima.

Jesenji deo prvenstva završili su na 7 mestu sa skorom na 15 utakmica  zabeležili su 7 pobeda uz 2 remija i 6 poraza i gol razliku 26 datih i 22 primljena pogotka,osvojeno je ukupno 23 bodova, tako da će po svoj prilici proleće dočekati mirno i igrači naročito ovi mladi biće iskusniji za jednu polusezovu.

U  ovom jesenjem delu na svom terenu po uspešnosti zauzeli su 6 mesto  jer  su na 7 utakmica kao domaćini zabeležili 5 pobeda i po 1 poraz i remi uz gol razliku  16 datih i samo 5 primljenih golova oosvojeno je ukupno 16 bodova. Na gopstovanju su po uspešnosti zauzeli 8 poziciju jer su na 8 utakmica kao gosti zabeležili 2 pobede uz 1 remi i 5 poraza  uz gol razliku 10 datih i 17 primljenih golova osvojeno je ukupno 7 bodova.

O minuloj jesenjoj polusezoni šef struke Dejan Cenić kaže: U letnjoj pauzi dosta smo podmladili tim  za jesenji deo prvenstva ali se po meni pokazalo dobrim jer se mladi i daroviti dečaci polako kale i stiču isksutvo koje će na proleće biti još više izraženo još boljim igrama. Tim je ko retko ko drugi u ovom rangu takmičenja sastavljen od igrača iz svoje sredine  iz Bojnika , jer nemamo nijednog sa strane i to je još bolje za klupsku kasu jer nemamo mnogo putnih troškova .

Pauzu ćemo ikskoristiti da u svoj redove vratimo igrače koji su ponikli kod nas u klubu, jer to nam je cilj da ne dovodimo igrače, a to je i stav lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem koji traže da igraju naša deca iz okruženja.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print