JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Titula u pravim rukama

Po dirigentskom palicom dr. Fizičke kulture  i Međunarodnog licenciranog sudiji, inača profesora  savetnika- saradnika za fizičku kuturu  Predaga Milenovića  KSS iz Leskovca  „XL“ na nedavnom takmičenju IPF  Državnom prvesnstvu  u Benču  u Baćkom Petrovcusa svojim takmičarima odbranili su titulu prva države osvojenu prošle godine.

Pre toga su  31.marta 2018 godine na otvrenom Međunarodnom prvenstvu u  Benču održanom  u Vršcu takođe zabeležili odlične rezultate. U kategoriji seniorki, odnosno ženskoj konurenciji   do svoje težine 59 kilograma  Jelena Dobrosavljević je osvojila prvo mesto. Prva je bila i njena klupska drugarica Marija Polomac u kategoriji vetarnki /M1 do svoje težine 63 kilograma  koj je ujedno i postavlia je novi Nacionalni rekord. U muškoj konurenciji  u kategoriji veterana  /M1 do svoje masivne težine 93 kilogarma Mileta Polomac je takođe osvojio prvo mesto. Njegov kluski drug Božidar Janković  u kategoriji Junira do 105 kliograma  takođe je osvojio prvo mesto. Uspeh vredan pažnje za ovaj klub

Renomirani klub iz Leskovca „Klub snagačkih sportova „XL“ ja ove godine zvanično postao ekipni IPF državni šampion   ujedno i državni rekorder u Benču za 2018 godinu. Osvojeno je 3 zlatne  1 srebrna  medalja i postavljena dva državna rekorda. Kao i titula apsolutnog pobednika za junire. Na  održanom državnom prvenstvu u potisku sa ravne površine( Raw Bench press ) . Odbranjena je titula  ekiponog državnog šampiona gde je nastupio sa svojih četiri takmičara.

Miljan Domazetović aktivni Balkaski šampion  u  „Poverifintingu“ u kategoriji do svoje masivne težine  83 kg.  Osvojio je prvo mesto podigavši težinu tegova od 160 kg.

Aleksandar Ranđelović u kategoriji Juniora osvojio je drugo mesto do svoje težine 105 kg, podigavši 150 kilograma težine tegova.

Nenad Stojanović  u kategoriji svoje težine do 120 kg osvojio je 5 mesto  podigavši težinu  tegova od 180 kg.

Miloš Vukićević  Junior srušio je državni rekord  u kategoriji do 120 kg. svoje težine  koji je podigao neberovatnih 221 kg. Time je postao apsolutni  Juniorski pobednik i državni rekorder za Seniore i Juniore

Na pitanje „ alfi i omegi“ ovog kluba Predragu Milenoviću šta predstoji u ovoj godini i kava su njihova očekivanja rekao je: Već nas ovog meseca tačnije 27 maja očekuje takičenje  IPF Državno prvenstvo  u „Powerlifitingu  u Pančevu. Potom sledi 23 juna u Leskovcu gde smo domaćinio tradicionalnom devetom po redu Kup takmičenje Srbije. Tu će se pojaviti velki broj  takmičara kako iz cele Srbije tako i inostranstva.

Do sada je čak pet takmičara najavilo rušenje  ili pokušaj rušenja  nacionalnog rekorda. Od naših takmičara to je najavio Saša Todorović inače aktivni državni rekorder u kategoriji do 59 kg svoje težinem koji je prošle godine u Leskovcu podigao 122, 5 kg težinu tegova.  Pokušaće da u težini do 66 kg. pomeri granicu gde je trenutni rekord 131 kg težine tegova.

Što se tiče Miljana Domazetovića  aktuleni Balkanski šampion  takođe najavljuje rušenje nacionalnog rekorda koji iznosi 173 kg. Miloš Vukićević će se verovatno  oprobati u drugoj kategoriji, ma da od njega maksimalni rekord očekujemo  na jesen kada će se  održati Balkansko prvenstvo u Beogradu. Sve ide po planu i programu koji smo zacrtali u našem klubu  i očekujemo  od sve naše takmičare vrhunske rezultate. Na kraju bih iskoristio priliku da se zahvalim za dobar rad lokanoj samoupravi u Leskovcu na čelu sa gradonačnikom  Cvetanovićem, koji zaista imaju razumevanja i pomažu nam matijalno  koliko mogu. Mi ćemo pokušati da im se dobrim rezutatima odužimo i dostojno repezentujem naš grad kako na domaćem tako i na međunarodnim takmičenjima, bio je jasan Milenović.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print