JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Sa Belog Kamena po medalje

U prelepom planinskom ambijentu, u tišini borove šume, u odmaralištu Sportsko turističke organizacije Prokuplja „Beli kamen“, gimnastičari Topličanina vredno treniraju kako bi se takmičari uveli u trenažni proces.

Cilj priprema je da Imamo dva terena preko dana i jedan uveče. Devojčice rade koregrafske i baletske elemente, dok dečaci istezanje. Na pripremama su  i oni najistaknutiji takmičari braća blizanci Marko i Milovan Čomić, Uroš Grujić, Kristina Dobrosavljevič,  Todora Dramnićanin, Lena Stefanović. Uslovi za  rad su fenomenalni, tu smo u prirodi postavili i sprave za treninge”, objašnjava za Jugmediu „alfa i omega“ kluba Predrag Mladenović, profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Sa Mladenovićem i njegovim pomoćnikom Jelenom Stojanović je dvadesetak članova ovog možda najmlađeg kluba u Prokuplju, koji postiže izvanredne rezultate na raznim takmičenjma u gimnastici.

Dolazak i sam boravak na ovim bazičnim pripremama pomogla je delom lokalna samouprava, a ostatak su morali da nadoknade sami roditelji.

“Koristim priliku da im se javno zahvalim na podršci i razumevanju  kako bismo mogli da se što bolje pripremimo za nastupe koji nas očekuju i da broj osvojenih medalja znatno povećamo. Među ove pomenute takmičare ima i onih koji dosta obećavaju i od kojih očekujemo, ja i kolegenica Stojanović, dobre rezultate u skorije vreme”, dodaje Mladenović.

Zvezda ovog kluba osmogodišnjeg Uroš Grujić, inače prvak države u kategoriji do deset godina u A programu, kaže da se gimnastičari, pored treniranja, druže i bolje upoznaju.

“Najstariji među nama, braća Čomići, su naši vođe i prvi saradnici treneru Mladenoviću koji sa nama izvanredno radi”, veli dečak.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print