JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Srbija prva u grupi, savladala Bugarsku sa 3:0

Ni posle tri odigrane utakmice puleni selektora Boška Macuzića ne dozoljavaju protivniku ni set da osvoji. Ovog puta u utakmici koja je odlučivala o prvaku grupe Srbije je savladala Bugarsku.

Sutra od 17,30 u polufinalu igramo sa Turskom, dok je drugi polufinalni par Bugarska i Grčka, odmah posle ove utakmice koju mi igramo U prvom setu apsolutna dominacija Srbije.

Ali su Bugari poveli sa dva poena, da bi se na prvi tehnički tajm-aut otišlo sa prednošću od 5 poena razlike( 8:3), što je jasno nagoveštavalo da će Srbija dobiti lako taj set. I na drugom tehničkom tajm-autu vodilo se sa šet poena (16:10) i kraj sa sedam poena razlike (25:18). U drugom setu takođe dobra igra odbojkaša Srbije i prvi tehnički tajm aut sa šest poena razlike (8:2). Drugi tehnički tajm-aut pripada ponovo Srbiji (16:10).

Tek u finišu ovog seta Bugari se dude i dolaze na dva poena zaostatka (24:22), pa na samo poen (24:23), ali na sceni stupa igrač utakmice Meljanac koji poentira za 25:23 u korist Srbije. Tek u trećem setu utakmica je ličila na onaj derbi kojeg su očekivali svi u hali. Prvi tajm- ut rešavaju Bugari u svoju korist (7:8 ), potom prvi put na utakmici u jednom setu vode sa tri poena razlike (11:14) i drugi tajm-aut dobijaju (15:16), da bi u samom finišu usledila prava drama za svaki poen. Srbija da dobije utakmicu maskimalnim rezultatom a Bugari da se vrate u život da smanje prednost na 1:2 u setovima.

U samom finišu vode Bugari sa 20:22, potom 22:23 ali Meljanac poravnjava rezultat i odlučujući poen postiže za Srbiju Kovač za konačnih 25:23 za Srbiju. Posle utakmice prvi pomoćik selektora Macuzića Siniša Gavrančić analizira: “Imali smo odličan start, dobili prvi set i nadigrali Bugarsku u svim elemtima igre. U drugom setu smo takođe dobro počeli ali smo Bugarskoj dozolili da se u finišu vrate u igru i nas malo namuče. U trećem setu egal igra gde je u finišu došo do izražaja naš kvalitet i zasluženo pobeđujemo.

Osvojili smo prvo mesto u grupi i kao prvaci dobićemo drugopalsirani tim iz druge grupe. Po kvaltetu Grčka je bolja od Turske, tako da očekujemo u polufinalu Turke, dok u finalu Grčku. Igrač utakmice: Nikola Meljanac (Srbija) Leskovac: Hala SRC Dubočica. Gledalaca 300. Sudiski par: Đorgiev( Makeodnija)- Dimov ( Grčka). SRBIJA: Skakić, Marković, Negić, Paunović, Kovač, Ivanković, Bajandić, meljanac, Rudić, Batak, Lečić, Tadić. Seletor: Boško Macuzić BUGARSKA: Valčinov, Kariagin, Zahariev, Dobrev, Albadzi, Dimov, Telkilski, petrov, dimitrov, Jordanov, Petrov, Asparuhov. Selektor: Dragan Ivanov.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili