JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Odbojkaši u Leskovcu porazili Turke sa 3:0

Odbojkaši Srbije su ubedljivom pobedom od 3:0 u mečevima nad selekcijom Turske izborili plasman u finale Balkanijade gde će se sutra sa Bugarskom boriti za zlato.

Zato pozivamo ljubitelje odbojke da u finalnoj utakmici, koja je u subotu na  programu od 20 časova dođu u što većem broju i pomognu našim reprezentativcima sa tribine da se izbore da budu šampioni Balkanskog prvenstva za kadete.

Kao i u predhodne tri utakmice u grupi, tako su i u polufinalnom duelu sa ekipom Tursek naši momci ušli sa željom da budu pobednici i uspeli su u tome   bez ijednog izgubljenog seta protiv Turaka.

Dali smo sve od sebe, svi smo se borli kao jedan. Marljivo smo se spremali za ovo prvenstvo i na korak smo do zaltnog odličja. Daćemo sve od sebe da ih pobedimo i tako krunišemo našu odličnu igru na ovom Balkanskom prvenstvu. Neće biti nimalo lako ali moramo pokazati da smo zaslužili da budemo šampioni Balkana. Očekujem još bolju podršku sa tribinama nego večeras, kao i još veči broj gledalaca“, kazao je za Jugmediu kapiten Srbije Stefan Skakić.

Postava Srbije koja je počela Paunović, Negić, Kovač, Meljanac,Rudić, Batak, uglavnom je i većem delu meča bila na parketu, sa ulascima u igru sa kapitenom Skakićem Tadićem naprosto su rušili sve pred sobom.

Prvi set nije počeo baš kao se očekivalo posle prvog teničkog tajm auta Tursci su vodili sa poenprednsoti (7:8), ali je to bio jedni tehnički u meču gde  su bili bolji. Posle drugog tehničkog tajm auta nazirao se preokret jer su srpski odbojkaši rešili sa minimalnom predošću (16:15). U samom finišu seta usledio je rasplet. Srbija je dobila sa 25:21.

U drugom setu sa pet poena predosti odlazimo na prvi tehnički tajm aut. Takođe  na drugi odlazimo sa predosti od četiri poena (16:12). Međutim, pri samom kraju, Turci su se približili na poenom zaostatka 21:20. U odlučujućim trenutcima na sceni stupa Kovač i sa neokoliko poena uspešno ponetira i kraj drugog seta na semaforu je glasio čak pet razlike 25:20.

U trećem setu nazirao pobednik i prvi finalista. Puleni selektora Macuzića su bili ti koji su bili apsolutni gospodarai na terenu. Prvi tehnički dobijaju sa četiri, drugi sa tri poena, a na kraju i treći set sa najvećom prednošu  u svih tri ,koliko se igralo, od čak osam poena (25:17 ) razlike.

Kraj meča sa oduševljenjem je propraćen kako na parketu tako i tribinama. Igrači u belim dresovima  su večeras pokazali kao se igra i brane  boje repenzentacije Srbije.

Leskovac: Hala : SRC Dubočica. Gledalaca 400. Sudiski par: Kotin( Rumunija)-  Gorgiev ( Makedonija).

SRBIJA: Skakić, Marković, Negić, Paunović, Kovač, Ivanković, Bajndić, Meljanac, Rudić, Batak, Lečić, Tadić.

TURSKA: Gurbuz, Oztekin, Jorumez, Bujukgoz, Delibas, Parilsan, Nizarci, Lagumdzija, Eken, Tuner, Bulbul,Baltaci.

Igrač utakmice: David Kovač

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print