JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Uspešna jesen Medveđana

Medveđa: Pod dirigentskom palicom trenera Srđana Kocića Jablaniuca iz Medveđe jesenji deo prvenstva završila je na viskoj trećoj poziciji na tabeli  Zona –jug sa dobrim izgledima da se na proleće uključe u borbi za sam vrh tabele. Možda će mnogo toga biti jasno već na samom startu prolećnog dela prvenstav kada se u Leskovcu igra derbi izmeši Sloge I Jablanice. Pobednik iz tog duele u mnogome će imati jasniju sliku o liderkoj poziciji na kraju prvenstva. Jesen za tim iz Medveđe je značajan jer odavno nisu bili u ovom rangu posle jesenjeg dela prvenstva na visokoj trećoj poziciji, već su uvek tavorili u samom dnu tabele.

Dolaskom za šefa struke Srđana Kocića  I postavljanje za prve ljude kluba mlade I još uve aktivne fudbalere za predsednika Marka Ivanovića a za sportskog direktora Stefana Rajčevića pokazalo se kao pravi pogodak za Jablanicu.

Osvojeno je kao što rekosmo visoko 3 mesto na tabeli jer je na 15 odigranih utakmica zaleženo 7 poeda uz 6 remija I samo 2 poraza, po jedan na gostovanju I svom terenu u Medveđi, potignuto je 32 pogodaka, a primljeno je 19 I osvojeno je ukupno 27 bodova. Kao domaćini na 8 odigranih utakmica  zabeležili su 4 pobede  ,  3 nerešene igre i 1 poraz uz gol razliku  17 tadih I 10 primlejna pogodka, što im je donelo 10 mesto na tabeli po uspešnosti kao domaćini.

Na gostovanju im je po uspešnosti pripalo visoko 2 mesto jer su  na 7 gostovanja  zabeležili po 3pobede i remija i samo 1 poraz uz gol razliku 15 datih I 9 primljneih golova, osvojili su 12 bodova.

Kostur tiam je uglavnom bio isti  na svakoj utakmci a najviše su doprinsu dali u odbrani Sekula Janković, Miroslav Maksimović, Danilo Jović Ferat Zaimi,Ivan Mitić, na sredini terena Marko Ivanović i Stefan Rajčević I u špicu napada Miroslav Marković, Miljan Palević, Aleksandra Savića

 

O minulom jesenjm delu prvenstva šef struke  Jablanice Srđan Kocić kaže:  Radujeme što smo uspeli da za kratko vreme konsolidujemo redove uz dobar rad na treningu stvorimo zdravu atmosferu u klubu . Igrači su ko nikad dosad redovni na trenizima , ma da ima  ponekad odsutnih zbog posla ali smu bili uvek spremni za svaku utakmcu. Porazi na svom terenu od Jedintsvo iz Gornjeg Stopanja i na gostovanju u Čekminu su dve naše najslabije partije koje smo pružili jesenas.

Takođe smo kući remizirali sa Nebeskim anđelima, Svetlost iz Badnjevca, I sa ekipom Alakince gde smo bukavno bili pokradeni sudiskom nepravdom koja odavno nije viđena u Medveđi. Drugi poraz pretrpeli smo u Čekminu  I igrali nerešeno Vranjskom banjom, Žitorađom  i Pustom rekom, dok smo poedili u Badnjevcu,  Bošnjacu, Grdelici. Trenutno je pauza I verujem da ćemo se za proleće još malo pojačati I pokušati da se domognemo samog vrha na teble ukoliko dobijemo zeleno svetlo od vlasti u Medveđi.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print