JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Pod Hisarom “lale” neće procvetati

Leskovac. Radna grupa na stadionu GFK Dubočice čini nadčovčanske napore da teren osposobi za subotnju prolećnu premijeru u Leskovcu kad se u okrviru 18 kola prvenstva Prve  fudbalske lige Srbije sastaju od 13 časova domaća GFK Dubočica i drugoplasirni tim na tabeli iz jesenjeg dela prvenstva Kabel iz Novog Sada.

Na jednom od poslednjih treninga posetili smo   fudbalere i stručni štab GFK Dubočice i čuli njova mišljenja pre subotnji duel, koji će po svoj prilici biti prava fudbalska poslatica, ali nažalost i ovog puta bez prisustva gledalaca, kao I kako je proteko zimki pripremni period za prolećni deo prvenstva

Upravo moj prvi safovrinik je šef struke Saša Mirkić koji o proteklim pripremama, ambicijama u prolećnom delu prvenstva kao i očkivanja pre subotnju pemijeru sa Kabelom iz Novog Sada kaže: Mi se za svaku pa i za ovu utakmcu pripremamo isto. Jeste Kabel je iz samog vrha miljeja Prvologaškog karavana, međutim mi gledamo sami sebe, jako su dobro radili momci ovaj pripremni period, s obzirom da smo radili u otežaniom zimskim uslovima, jer upravo ovde na jugu Srbije uslovi su za zimske pripreme minimalni.

Međutim što se tiče nas sve ono što smo zacrtali mi smo ostvarili. U fizičkom delu smo mnogo jači nego što smo bili jesnas u toj polusezoni. Nadam se da zamsili koje smo imali i na koje smo insistirali u toku priporemnog perioda da ih sporovedemo u deli i mislmim da uz dozu sreće na proleće možemo da naparvimo i dobar rezultat.

Što se tiče zdravstvenog biltena i pojačanja koaj su došla u zimskom prelaznom roku Mrkić kaže: Mogu da kažem da su Sava i Predrag Radić, Nikola Stojković i Miloš Nikolić, Kaćar i Krtsić bili van stroja, međutim sad je zdravstvena sitacija mnogo bolja svi su se pridružili i marljivo rade.  Zato smo i polsednjih destak dana konsolidovali svoje redove.

Što se tiče pojačanja mogu da kažem takođe da mogu biti zdovoljan. Doveli smo igrače Leskovčane koji su ranije imali problema sa provredama,  a doveli smo I nekoliko pojačanja na koja najozbiljnije računamo.

Odigrano je nekoliko kotrolnih utakmica na pitanje Mrkiću dali ste već iskristalisali tim koji će na premijeri sa Kabelom započeti utakmcu odgovara: Tim ćemo opdrediti dan pred samu utakmicu, dosta kandidata konurišu za najbolji satav tima, pored tima koji je izneo jesenji teret, normalno je da novajlije konkurišu za najbolji sasatav tima, i normalno je da imamo što više kadidata za najbolju jedanaestoricu, to je dobro za svaki klub.

A na kraju poruka navijačima GFK Dubočice  od šef struke Mrkića je ova: Poruka je jasna znači mi radimo maksimalno skoncentrisani, mobilni smo za svaku utakmcu, odrađen je jedan jako dobar pripremni period, i da rezultati na ternu budu adekvatni onom što su momci radili tokom čitavog toka pripremnog perioda.U klub smo doveli ono što smo mogli da dovedemo nismo mogli da dovedemo neka skupa pojačanja, jednostavno na konto finansiskih mogućnosti ono što možemo da priuštimo to smo i doveli.

Ništa manje ne vlada optimizam kod kapitena i golgetera Prve lige Srbije Dušana Savića koji specijalno za naš portal kaže: Posle otprilike četrdesetak dana priprema došlo je i ono na redu za šta smo se spremali i za šta smo  radili naporno u ovom pripremnom periodu. Znači ono najlepše kada  mi svi u ekipi sa nestrpljenjem očekujemo taj start, bolji smo sigurno za šest meseci zajendičkog rada,  imamo i adekvatna pojačanja, koja će po meni biti dovoljna da ispunimo cilj a to je opstnak u Prvoj ligi Srbije.

Što se tiče subotnjeg protivnika Kabel je jedna iskusna ekipa koja ima za cilj ulazak u viši rang, doveli su ozbiljnih četiri pet igrača, dolaze sigurno ovde po bodove , ali  treba da znaju da  je Leskovac  neosvojiva tvrđava, uradićemo to u subotu tako da i dalje ostane neosvojiva za protivničke timove.  Fudabal se  igra zbog navijača ali šta da kažem nadao sam se da će recimo Zvezdi da puste neki procenat navijača, pa da i mi tu dobijemo nešto, recimo dok su kafići i restorani puni, dotle na otvorenom prostoru na stadionima nemogu da puste bar recimo 500 gledalaca nemora više.

Što se tiče samog mene dobro sam se pripremio  sve treninge sam odradio u pripremnom peridu,  ali nemam nekih ličnih ciljeva uvek mi je u prvom planu tim, jer da kao tim ostavrimo cilj , koji uvek izbaci neke pojedince, recimo u tom prvom delu sam bio ja , neka to u drugom delu prvenstva bude neko drugi, bitno je da mi uspemo u našim želajma koje imamo a to je da i naredne godine budemo članovi Prve lige Srbije.

Sportski direktor Vladica Cekić   čovek koji je u stalnom kontaktu sa upravom kluba, stručnim štabom  i fudblerima  i uvek pune ruke posla ipak je našao vremena i sa ljubaznošću pristao da specijano za naš portal  kaže o predstojećim pripermama i očekivanja u prolećnom delu prvenstva.

Mogu da kažem na samom početku da ono što smo zacrtali da odradimo u ovom pripremnom periodu da smo odradili nekih devedeset posto. Bilo je problema sa teren sa veštačkom travom bilo je  desetak dana pod vodom tako da smo bili prinuđeni da treniramo u Donjem Brestovcu , Zloćudovu,  ali mogu da kažem da spremno dočekujemo  prolećni deo prvenstva, igrači su željni utakmica,

   tako da se nadam da ćemo već na startu prvenstva početi sa osvajanjem sva tri boda.  Bez obzira na protivnika mislim da  smo sazreli kao tim,   i u jesenjem delu prvenstva mislim da  smo sa favoritima bili na granici , pokazalo se da utamice od značaja I koje su pod većim pritiskom da te utakmice igramo mnogo bolje. Još u novembru meseci smo se složili u klubu koje nam pozicije u timu nedostaju, tako da smo još tada krenuli u potrazi za pojačanja koja nam odgovaraju nama.

U zimskom perelaznom roku ima malo slobodnih igrača, svi su vezani ugovorima, bilo je nekih pregovora ali su oni ipak završili u klubove Super lige Srbije. Ipak smo uspeli da dopunimo sa igračima na mesetima koja su nam bila deficitarna. Pojačanja su igrač Sloge iz Kraljeva Novak Vuković,  Strahinja  Pavišić iz Super lige Gruzije, Nikola Mladenović iz Timočanina iz Knjaževca. Takođe je nastavljen trend vraćanja naših igrača iz Jablaničkog okruga da ih bude što više u klubu, jedan od njih je Nemanja Gorčić koji je došao iz GFK Jagodina, Danijel Stamenković takođe iz GFK Jagodina, golman Ivan Vučić iz Železničara iz Pančeva.

 Takođe i tri stipedijska ugovora smo potpisali sa našim igračima iz omladinskog pogona jer od njih očekujemo puno. Odigrali smo utakmice sa Radnikom iz Surdulice, Dinamo iz Vranja, Radnički iz Pirota,  sa OFK Sinđelićem, Vlasinom,  kao i generalna proba sa Car Konstantinom. Tako da mogu da  kažem  da smo uprkos loših vremenskih uslova iz tih prijateljskih utakmica izvukli maksimum.

O subotnjoj utakmci sa ekipom Kabela iz Novog Sada na premijeri u Leskovcu i o samom prolećnom delu prvenstva Cekić kaže:  Očekuje nas duel sa jednog od favorite za osvajanje prvog mesta   i plasman u Super ligu Srbije, znam da neće biti lako ali verujem u svoje igrače, imamo dobru ekipu,  I nadam se prvoj prolećnoj pobedi u subotu. Prolećni raspored nam u neku ruku ide na ruku jer imamo utakmicu više na svom terenu u odnosu na jesenas ali liga je takva da svako svakog može da pobedi   i domaćinstvo ne znaći da  ćeš utakmcu dobiti.

Liga koja donosi veliku neizvesnost,  na svakoj utakmci moramo biti fokusirani da odradimo posao kako treba, tako da će rezultati samo doći po sebi. Što se tiče posete na tribinama nama svima u klubu je žao što nema nikakvih najava o poseti gledalaca. Nama bi puno značila i željno  očekujemo da se na tribinama pusti maker dvadeset posto gledalaca. Nadam se što delim mišljenje svih u klubu  da će ipak biti pubilke maker tamo negde u posednjih sedam osam kola, upravo kada će prvenstvo i biti najintersantnije što se tiče konačnog plasmana na tabeli.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print