JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Slatina fudbalska meka Borana

Slatina: Kada krenete na putem  Bor –Rgotina- Zaječar na nekih pet kilometara od Bora susrešće vas selo Slatina.  Ni slučano nebi ste prepostavili da je to jedna od fudbalskih meka čitavog Boskog okruga. Nekadašnji član Srspke lige , danas  Zona istok, koji  su jesenji deo prvenstva završili na viskom ćetvrtom mestu iza Tanska Rajića , Hajduk Veljka i Bora sa osvojnih 29 bodova. Zimsku pauzu u prvenstvu iskoristili su da se makimalno pripreme uprkos loših vremenskih uslova i zdavstveno -epidemiološke situacije koja vlada  u svetu.

Sa priprema su FK Sltina krenuli krajem januara pod dirigentskom palicom šef struke ujedno i sportskog direktora kluba  Saše Perišića sa svojim pomoćnicima. Pripreme su protekle zasad dobro, povređenih nema pa je to jedan veliki plus za ovaj uzorni fudbalski kolektiv u opštini Bor, da je zdravstveni bilten pozitivan.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Pericom Milojkovićem, podpredsednicima Bobanom Miljokovićem i Bobanom Nikolovskim, kao i članove Uprve kluba Nebojšaom Bućaninom,Jovanom Bicanovićem, Nebojšom Buzejom,i Srđanom Badazajom čini sve napore u ova teška vremena da stvore optimalne uslove za dobar i nesmentan rad kluba. Zasada to uspevaju na opšte zadovoljstvo svih ljubitelja fudbala u Slatini.

U zimskom prelaznom roku  klub se zahvalio na dosadašnje usluge Milanu Nikliću I Saši Jovanoviću, dok su klub napustili Nikola Jovanović (Bor  1919), Ivan Sulejmani( Polom-Leskovo). Novajlije u redovima Slatine su Davor Čaurević(Kablovi), David Urošević i Marko Ostojić (FK Nemetali)., braća Nikola i Ivan Kostić (Sloga- Minićevo).

Cilj nam je kaže predsednik kluba Perica Milojković da podmladimo igrački kadar  i da takmičenje nastavimo sa perspektivnim igračkim kadrom, jer smo u jesenjem delu prvenstva bili najprijatnije iznenađenje, pošto smo prvi deo završli na viskoj četvtoj pozicij na tabeli, što svi u klubu smtaramo  upehom našeg kluba.  Zahvaljujući pre svega lokanoj samoupravi u Boru koji su naš sufinasijer, kao i sponzori koji vole naš klub  snalazimo se da se mirno takmičimo u zonskom stepenu takmičenja.

Što se tiče pripremnih utakmica odigrali smo zasad sa FK Knjazom u Knjaževcu i dobili sa 3:1. Predstoji nam utakmica ovog vikenda sa Hajduk Veljkom kod nas  starim sportskim prijateljem a ujedno i rivalom u prvenstvu potom uzvratna utakmica u Negotinu. Zatim sa BSK iz Bogovine  kao i revanš na našem terenu sa FK Knjazom. Smtramo da će to biti dovoljno da se  tim iskristališe za prolećni deo prvenstva, gde nam je cilj da se nađemo u samom vrhu tabele . Poručujem u ime kluba svojim vermin  navijačima da ih nećemo razočarati na proće kako igrom tako  i dobrim rezultaima bio je jasan Milojković.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print