JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Bojničani žele Srpskoligaša

Bojnik: Pod dirigentskom palicom iskusnog „trenerskog vuka“ Dejana Cenića,  ovih dana na stadionu Puste reke  u Bojnku vri kao u košnici. Na treningu je svakog dana pred dvadset fudbalera koji podjednako konurišu za najbolji sastav Bojničana. Novajlija nema , sve je to igrački kadar iz Pustorečkog kraja. Oslonac na sopstvene snege poslednjih nekoliko godina se pokazao kao dobra politika kluba. Ove godine s obzirom da su jedan od najiskusnijih Zonaša u ovom rangu takmičenja sa pravom od prvog dana priprema koje su počele 10 jula svi u klubu od vrednih ekonoma Igora Jankovića i Predraga Arsića koji su od teren napravili pravi tepih pa sve do predsednika kluba Predaga Vidojevića  su rešeni da od naredne godine se presele među Srpskologaše.

Zato imaju apsolutnu podršku lokalne samouparve na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem koji itekako ima razumevanje za ovaj klub. Prostorije su renovirane  kako unatrašnji tako i spoljašni izgled je dobio novo ruho, nabavljenje nov inventar i to je  sve zahvaljujući predsedniku opštine koji ima sluha za mlade i sport u Bojniku

.

 

Na pripermama su  golmani: Siniša Stanković,  Vladimir Đikić, Bojan Aleksić i ighraći: Predag Vidojević, Marko Stanković, Nemanja Joavnović, Danijel i Danilo Stanišić,Lazar petović, Dragoslav Stojčić, Nemanja Petrović, Miloš Đenić, Aleksandar Stanković, Stefan Jovanović, Dušan Arsić, Radivoje Nikolić, Aleksandar Arsić, Vuk Dinić, Filip Azirović, Stefan Cvetković.

 

O planu prprema i anbicijama kluba šef struke Dejan Cenič kaže sa dozom optimizma: Sa priprema smo počeli 10 jula na okupu su svi igrači na koje raćunamo za jesenji deo prvenstva. Iz prolećnog dela prvenstva svi su ostali na okupu , ma da smo proletos zbog svima znane sitauacije igrali samo jedno kolo  i to drugo i nakon toga je prvenstvo prekinuto.  U radu sa prvim timom priklučili smo i nekoliko mlađih igrača, koji će da se uz iskusne prvodimce kale za  prvi tim. Reč je o talentima koji mnogo obećavaju. Cilj nam je da igramo sa isključivo iz sopstvenih redova  igrače.  Zasad možda malo kasnimo sa pripremama ali se kod ovih igrača ne vidi neka nepripremljenost.

Oni su igrali fudbal za svoju dušu i na priprema se to dugo osustvo ne primećuje. Ove godine ako nam se ukaže prilika da se borimo za sam vrh tabele sigurno je nećmo propustiti. Konkurente vidim u Jedinstvo iz Bošnjace, Slogu iz Leskovca i OFK Kosanicu iz Kuršumije. Međutim smatram da smo dobro ogranizovan tim i da je vreme da se razmišlja o višem rangu takmičenja, jer za to imamo odlične uslove i igrački kadar.Bojnik je fudbska sredina I fudbal je ovde  dosta uvažen kao sport kod celokupnu polulaciju stanovništa.Biće nekoliko kontolnih utakmica prva je u subotu sa Jablanicom iz Meveđe,  a za ostale videćemo, zavisno kad počinje prvenstvo.

Ništa manje nije optimista  ni mladi predsednik kluba, koji je još uvek aktivan igrač Predag Vidojevič koji  takođe sa optimizmom govori o svom klubu. Smatram da smo ove godine ukoliko nas ne omete ova epidemija i prvenstvo se odigra do kraja da smo rešli da napadnemo to prvo mesto.

Možda će nam biti potrebna dva ili tri igrača , jer prvenstvo je dugo, tu su povrede i kartoni.  Sa ovakvom podrškom koju imamo od prvog čoveka opštine predsednika Nebojše Nenadovića red je da mu kao igrači I klub ucelini podarimo Srpskoligaša posle dugo godina  pauze u tom rangu, gde nam obejktivno pripada meseto.

Ne dugujemo nikom ni dinara, imaćemo novca za takmičenje, možda smo po tom finansiskom delu među pet Srpskoligaških klubova ne Zonaša na ovim prostorima. Mnogo znači dali će se utakmice igrati sa i li bez pubilke. Jer fudbal se igra zbog navijača ,a li ako bude odluka takva ispoštovaćemo je i  mi kao i svi ostali klubovi.  Samo da se lopta kotrlja da nema prekida više, jer smo se uželeli svi fudbala.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print