JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

BOKSERSKA LIGA SRBIJE

NAISSUS (Niš) – VOJVODINA ( Novi Sad ) 8:8

DARKO SPASAO ČAST DOMAĆINA

 

Niš: Fiskulturna sala OŠ Mika Antić. Gledlaca 1.000 Sudije: Vučićević, Đurić ( Valjevo), Živanović, Savić ( Kragujevac). Delegat: Radoslav Miletić ( Kragujevac).

REZULTATI: Bantam: Saša Suljić ( Naissus) 2:0 bez borbe. Laka: Marko Simić- Veljko Gligović 0:2. Poluvelter: Bojan Veljković – Nenad Momirski 0:2. Velter: Petar Stošić – Mladen Pešić 2:0 ( prekid u I rundi). Srednja: Aleksa Mitić – Boško Rauš 0:2. Poluteška: Sandro Polstan ( Vojvodina) 0:2 ( bez borbe) Teška: Darko Stanković – Brajan Jovanović 2:0. Super teška: Milan Opačić ( Naissus ) 0:2 ( bez borbe)

Prvi i zvanični meč posle dugo godina pauze održan u Nišu zadovoljio je ukuse ljubitelje boksa. Viđeno je pet od ukupno osam predviđenih borbi. Odluka je pala u teškoj kategoriji u kojoj je u najboljoj borbi dana Darko Stanković savladao vrlo dobrog boksera iz Novog Sada Brajana Jovanovića, koji je bio bolji takmičar u prvoj , dok je domaći bokser tek u drugoj pa i trećoj rundi kada mu je sudija Živanović u ringu brojao,pokazao svoju srčanost, što je i oldučilo pitanje pobednika. Tako su domaći bokseri osvojili prvi bod u novoformiranoj Bokserskoj ligi Srbije. Doćani su poveli sa 2:0 već na merenju,jer je Suljić dobio meč bez borbe jer nije imao protivnika. U lakoj kategoriji bokser domaćih Simić je pretpeo poraz od Gligovića, potom je u kategoriji poluvelter usledio još jedan poraz domaćeg boskera Veljkovića od Momirskog. U velter kategoriji nismo imali prilike ni da bokseri upute nijedan udarac a trener gostiju je bacanjem pešrira u ring predao meč bez borbe. U srednjoj kategoriji mnogo više se očekivalo od domaćeg boksera Alekse Mitića, međutim posle možda ujdnačene borbe sudije su pobedu dodelile gostujućem bokseru Raušu. Nažalost u poluteškoj i super teškoj kategoriji nije bilo borbi, domaćin nije imao boksera za polutešku, gosti za super tešku, pa je kao što smo već rekli duel u teškoj kategoriji između Stankovića i Jovanovića doneo na kraju konačan ishod da se meč završi bez pobednika. Možda je i tako najprvedniji konačan rezultat na bokserskoj premijeri u Nišu. Sledeći meč je ponovo u Nišu 27 decembra kada će gost biti ekipa Loznice iz istoimenog grada.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print