JugSport.net

sportski portal južne Srbije

I ove godine Bojničani u sam vrh Zone- jug

NA PROLEĆE JURIŠ NA SAM VRH

Bojnik: Jedan od naj iskusnijih timova u Zona – jug Pusta reka iz Bojnika i ovu jesenju polusezonu završili su u gornjem delu tabele, sa realnim šansama da na proleće pokušaju uz adekvatna pojačanja kako najavljuje predsednik kluba Predrag Vidojević da se plasiraju među Srpskoligaše, tako da posle duže paze ponovo se vrate tamo gde im pripada mesto, s obziorom na uslove koje imaju za rad i podršku lokane samouprave u Bojniku, na čijem je čelu predsednik Nebojša Nenadović. U ovom prvenstvu u svoje redove nemaju nijednog fudbalera van njihove sredine, ma da su u planu da se na proleće pojačaju sa igrače sa strane.

Jesenji deo prvenstva završili su na trećem mestu sa 29 osvojenih bodova, tri manje od prvoplasirane Pčinje iz Trgovišta i bod manje od Vlasine iz Vlasotinca.Taj skor je na 15 utakmica 9 pobeda 2 remija i 4 poraza. Tako da na proleće imaju realne šanse za sam vrh tabele uz podesćanje da su uvek pružali mnogo bolje partije u prolećnom delu prvenstva. Ove jeseni kao domaćini sakupili su 22 boda i sa tim skorom su najbolji tim u ovom rangu takmičenja zauzeli su prvo mesto kao domaćini. Postigli su na 8 utakmica 7 pobeda uz 1 nerešen ishod , bez poraza uz gol razliku 18 datih i samo 4 primlejna gola. Na gostovanju takođe nije bilo loše. Po uspešnosti su na šestom mestu sa 7 osvojenih bodova . Na 7 odigranih utakmica ostvareno je 2 pobede, 1 remi i 4 poraza uz pozitivnu gol razliku 12 datih i 10 primljenih golova. Titula jesenjeg prvaka izmakla im je u poslednjem kolu kada su bili poraženi u Medoševcu kod Niša od vrlo dobre ekipe Mladosti. Jer su na toj utakmci bili lišeni usloga čak ćetri standarna prvotimca, zbog povrede i kazne.

Uz podršku lokane samouprave na čelu sa predsednikom Nenadovićem i redom, radom i disciplinom uspeh nije izostao kaže na početku Predag Vidojević predsednik kluba i jedan od najbolih igrača na samom terenu. U prvenstvo smo ušli sa željom da se nadigravamo sa svim protivnicima bilo na gostovanju ili kod kuće. Igrački kadar i šef struke Dejan Cenić su sve sami Bojničani i tu vlada pre svega drugarstvo i poštovanje u klubu. Možda je moglo i bolje ali smo svi zadovoljni trećim mestom na tabeli. Glavni teret izvukli smo mi najiskusniji tu pre svega mislim na kapitena Nikolu Ilića, Žarka Stojanovića, Nemanju Stankovića, golmana Sinišu Stankovića, povratnike naše igračebraće bilzance Danilo i Danijel Stanišić, braće Stojčić tu su još Janković, dva Aleksadra Stankovića,kao i mladih snaga Nikolića, Jovanovića, Arsića, golmana Đikića. Spoj mladosti i isksutva doneo je dobar rezulat. Cilj svih nas u klubu je da na proleće „ napadnemo“ sam vrh tabele. Na proleće ćemo najzad dobiti i nove službene prostorije, jer su sadašnje mnogo ranije trebale da se renoviraju. Sa novom infrastrukturom, uz adekvatna pojačanja sa strane ne preostaje nam ništa drugo nego da ljubiteljima fudbala u Bojniku i čitavom Pustorečkom kraju obećamo i ispunimo obećanje da im podarimo člana Srpske lige istok, što bi bilo dobro za fudbal u našoj sredini.

V. STEVANOVIĆ