JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Manastir Hilandar i kompanija „CarGO Technologies“ ulažu u opštinu Medveđa

Danas je Visokoprepodobni arhimandrit Metodije, iguman manastira Hilandar sa Svete Gore, po prvi put posetio opštinu Medveđa u pratnji njegovog preosveštenstva episkopa niškog gospodina Arsenija.

Ovom prilikom iguman Metodije se susreo sa predsednikom opštine Medveđa, dr Nebojšom Arsićem gde je dogovoren nastavak radova na izgradnji svepravoslavnog kampa prijateljstva, namenjenog deci i omladini koji će biti izgrađen u Sijarinskoj Banji.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić istakao je da je ovo istorijski i veliki dan za opštinu Medveđa, jer je u posetu došao iguman najznačajnije srpske svetinje, a to je manastir Hilandar. Predsednik je izrazio zadovoljstvo što će manastir Hilandar na teritoriji ove opštine izgraditi kamp namenjen deci i omladini iz svih srpskih zemalja

. Ovo je samo prvi korak značajne buduće saradnje između manastira Hilandar i opštine medveđa, a sve u cilju podrške razvoju Sijarinske Banje i opstanku naroda na ovim prostorima. Tokom razgovora sa predsednikom opštine i njegovim saradnicima, iguman Metodije se zahvalio na toplom i srdačnom prijemu i istakao da je danas Hilandar sjedinjen sa opštinom Medveđa i da opština Medveđa postaje Metoh manastira Hilandar.

Iguman je predsedniku opštine Medveđa iskazao želju da se što pre završi izgradnja kampa uz pomoć kompanije „CarGO Technologies“ koja je generalni pokrovitelj ovog projekta i svaku drugu vrstu pomoći žitelja opštini Medveđa. Razgovoru je prisustvovao episkop niški, gospodin Arsenije.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili