Коститутивна седница одбора за здравља СКГО

Прва, конститутивна седница Одбора за здравље и социјалну политику, као и друга заједничка седница Одбора за економски развој и Одбора за здравље и социјалну политику одржава се данас и сутра у Пролом Бањи. Испред општине Медвеђа, као члан Одбора присуствовао је и узео учешће председник општине, др Небојша Арсић.

На првој седници на дневном реду било је доношење Одлуке о броју, делокругу и функционисању Одбора СКГО, и предлог Правилника за одборе СКГО.Ђорђе Станичић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина је пред Одбором представио структуру и деловање Одбора за здравље и социјалну политику. Такође, представљени су резултати рада Одбора у претходном периоду и стратешки правци деловања СКГО у областима здравља и социјалне политике.

Програмски део седнице обухватао је представљање Правилника о додатној финансијској подршци породицама са децом, социјалној заштити и усвојени програми јавног здравља.

На радном делу седнице било је речи како наћи одговор на пандемију  COVID-a  у  ЈЛС, управљање кризом и могуће последице, као и правци деловања Одбора у предстојећем мандату – план рада Одбора и препоруке за СКГО.

Одбор за здравље и социјалну политику је иначе стални облик деловања СКГО за разматрање питања из области: здравља (примарне здравствене заштите, заштите права пацијената, јавног здравља на локалном нивоу), социјалне политике и социјалне инклузије на локалном нивоу, социјалног дијалога, запошљавања, безбедности и здравља на раду и међуопштинске сарадње у делокругу одбора.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net