JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Kostitutivna sednica odbora za zdravlja SKGO

Prva, konstitutivna sednica Odbora za zdravlje i socijalnu politiku, kao i druga zajednička sednica Odbora za ekonomski razvoj i Odbora za zdravlje i socijalnu politiku održava se danas i sutra u Prolom Banji. Ispred opštine Medveđa, kao član Odbora prisustvovao je i uzeo učešće predsednik opštine, dr Nebojša Arsić.

Na prvoj sednici na dnevnom redu bilo je donošenje Odluke o broju, delokrugu i funkcionisanju Odbora SKGO, i predlog Pravilnika za odbore SKGO.Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština je pred Odborom predstavio strukturu i delovanje Odbora za zdravlje i socijalnu politiku. Takođe, predstavljeni su rezultati rada Odbora u prethodnom periodu i strateški pravci delovanja SKGO u oblastima zdravlja i socijalne politike.

Programski deo sednice obuhvatao je predstavljanje Pravilnika o dodatnoj finansijskoj podršci porodicama sa decom, socijalnoj zaštiti i usvojeni programi javnog zdravlja.

Na radnom delu sednice bilo je reči kako naći odgovor na pandemiju  COVID-a  u  JLS, upravljanje krizom i moguće posledice, kao i pravci delovanja Odbora u predstojećem mandatu – plan rada Odbora i preporuke za SKGO.

Odbor za zdravlje i socijalnu politiku je inače stalni oblik delovanja SKGO za razmatranje pitanja iz oblasti: zdravlja (primarne zdravstvene zaštite, zaštite prava pacijenata, javnog zdravlja na lokalnom nivou), socijalne politike i socijalne inkluzije na lokalnom nivou, socijalnog dijaloga, zapošljavanja, bezbednosti i zdravlja na radu i međuopštinske saradnje u delokrugu odbora.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print