Споразум о сарадњи на реализацији пројекта Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју

Организације цивилног друштва(ОЦВ) “Грађански савет општине Бојник” из Бојника, и ОЦД “Удружење за подршку деце са посебним потребама – Срце за децу” из Медвеђе, данас су потписали Споразум о сарадњи.

У присуству председника општине Медвеђа, Небојше Арсића потписници испред ова два удружења, Саша Дајевић и Горица Миљковић су склопили споразум. Том приликом председник је истакао да општина Медвеђа ради на ширењу сарадње са удружењем и води рачуна о рањивим групама у Медвеђи.

Предмет Споразума о сарадњи је регулисање међусобних права и одговорности у оквиру и након реализације пројекта “Заједница се гради срцем – Увођење услуге Дневни боравак за децу и омладину са сметњама у развоју у општинe Медвеђа и Лебане”.

Пројекат је подржан у оквиру друге фазе Програма локалних иницијатива за социјално укључивање и смањење сиромаштва – Подршка развоју иновативних модела за социјално укључивање ЛИП 2. Програм ЛИП 2 реализује Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ) у оквиру пројекта Подршка унапређењу социјалног укључивања у Републици Србији, који подржава Влада Швајцарске.

Пројекат се тренутно налази у 4 месецу имплементације и неопходно је заједничким напорима предвиђене пројектне активности прилагодити стању на терену и прецизније координисати у циљу успешне реализације пројекта. Завршетак пројекта је мај 2021. године, а у плану је сама реализација пружања услуге Дневног боравка за децу са сметњама у развоју у Медвеђи.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net