JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Sporazum o saradnji na realizaciji projekta Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju

Organizacije civilnog društva(OCV) “Građanski savet opštine Bojnik” iz Bojnika, i OCD “Udruženje za podršku dece sa posebnim potrebama – Srce za decu” iz Medveđe, danas su potpisali Sporazum o saradnji.

U prisustvu predsednika opštine Medveđa, Nebojše Arsića potpisnici ispred ova dva udruženja, Saša Dajević i Gorica Miljković su sklopili sporazum. Tom prilikom predsednik je istakao da opština Medveđa radi na širenju saradnje sa udruženjem i vodi računa o ranjivim grupama u Medveđi.

Predmet Sporazuma o saradnji je regulisanje međusobnih prava i odgovornosti u okviru i nakon realizacije projekta “Zajednica se gradi srcem – Uvođenje usluge Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u opštine Medveđa i Lebane”.

Projekat je podržan u okviru druge faze Programa lokalnih inicijativa za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva – Podrška razvoju inovativnih modela za socijalno uključivanje LIP 2. Program LIP 2 realizuje Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) u okviru projekta Podrška unapređenju socijalnog uključivanja u Republici Srbiji, koji podržava Vlada Švajcarske.

Projekat se trenutno nalazi u 4 mesecu implementacije i neophodno je zajedničkim naporima predviđene projektne aktivnosti prilagoditi stanju na terenu i preciznije koordinisati u cilju uspešne realizacije projekta. Završetak projekta je maj 2021. godine, a u planu je sama realizacija pružanja usluge Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Medveđi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print