JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Sloga iz Leskovca želi stepenik više

Lebane: Sve četiri zone u okviru FS-RIS-a  u vikend koji je pred nama krenuću sa centra, pa i Zona-jug  koja gravitira sa  klubove iz Toličkog , Jablaničkog i Pinjskog okruga, što bi se popularno reklo sa prostora „južne pruge“.

Jesenji deo  je za nama , pred nama je prolećni deo prvenstva gde Leskovačka Sloga jesenji prvak, i po svoj prilici ovaj kub bi trebalo da se vrati tamo gde je nekad bio a to je Srpska fudbala liga istok. Za petama su im još dva protivnika Alakince  iz predgrađa Surdulice i  Jablanica iz Medveđe upravo ekipa koja je jedina jesenas porazila Slogu.Mnogo se digla fudbalska prašina da se favorizuje Alakince i da neko stoji iza tog kluba, ali neka pobedi ko je najbolji. Sloga je klub sa dugom fudbaskom tardicijom i mesto joj je u Srpskoj ligi ukoliko odgra na preostalih 15 kola kao jesenas

.Već u subotu  u Leskovcu veliki derbi između domaćina Sloge i Jablanicu iz Medveđe.Znači za sam vrh tabele uz Slogu kandidati prema položaju na tabeli su  još Alakince, Jablanica iz Medveđe . Dok u zoni ispdanja su uz poslednje plasirane ekipa Gracko predstavnik sa Kocova i Metohije sa samo 6 osvojenih bodova, Dobrič koji je sakupio 8, Jedinstvo iz Bošnjaca 11, Čekmin 15, Jedinstvo iz Grdelice 17, Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja sa 20  to bi se moglo reći das u najugroženi timovi za ispadanje, ma da su u opasnosti i OFK Kosanica sa 21, Budućnost iz Orašja  i  Svetkost  iz Badnjevca sa po 22 osvojena boda. Tako da će proleće biti izuzetno uzbudljivo više ko će da ispadne iz zone nego ko će se plasirati u Srpskoj ligi –istok, kad je reč o broju klubova kandidata.

Minulog vikenda na programu su sve osam utakmice a 16-om kola očekivanja izgedaju ovako: Predstavnik Kosova I Metohije kao domaćin svoje utakmice igra u Kuršumliji, pa će u prvoj prolećnoj utakmci ugostiti Nebeske Anđele iz Vranja, odnosno ekipu vojnika satavljenu iz baze –jug u Bujanovcu, gde  upravo  igraju kao domaćini. Ko će pobediti videćemo, sve zavisi kako će ekipa Gracko biti  sastavljena, ako je to tim od jesenas onda su vojnici iz Bujanovca favorite .

U Grdelici derbi začelja, gde će pobednik biti tim koji je spremnji I ko pokaže više na terenu. Obe ekipe su u pripremnom periodu dobro se spremile, pojačale svoje redove  i treba očeivati dobru fudbalsku predstavu na prolećnoj premijeri u Grdelici. U Leskovcu kao što već rekosmo u uvodu teksta veliki derbi dva tima koji su prema trenutnom položaju na tabeli favorite za prvaka.Kao u predhodnoj tako I u ovoj utakmci biće dosta borbenosti i pobednik će biti ko bude spremniji i ko pokaže više fudbalskog znanja na terenu.

Treća utakmica koja je na program poput predhodne dve je derbi  okruga u kome se sastaju  Žitorađa  i Svetlost, po svoj prilici u Prokuplju takođe pobednik je neizvestan, favorite nema, ko bude bolji   , spremniji taj će pobediti. U Orašju  kod Vlasotinca domaća Budućnost dočekuje  tim sa samog dna  tabele Dobrič , tako da je domaća Budućnost apsolutni favorit.

U Bojniku još jedan u nizu  komšiskih  derbija  između domaće Puste reke i Jedisntva iz Gornjeg Stopanja, gde treba očeivati dobru fudbalsku predstavu, tako da i u ovoj utakmici favoprita nema , pobedik će biti tim ko bude bolji na terenu, po položaju na tabeli Bojničani su bliži pobedi . Ponovo utakica dva tima iz istog okruga ovog puta predstavnici Pčinjskog a to su domaće Alakince I Vranjska banja, gde domaćin će ići sigurno na pobedu  kako bi se zadržao u sam vrh tabele.

U Bošnjacu Jedinstvo dočekuje OFK Kosanicu, gde treba očekivati poedu domaćina, ukoliko žele beg sa dna tabele, ma da i  OFK Kosanica igra dobro na gostovanju.

RASPORED UTAKICA 16 KOLA ZONA JUG

SUBOTA  6 MART OD 14  H

Kuršumlija: Gracko- Nebeski Anđeli

Leskovac: Sloga_Jablanica

Prokuplje: Žitorađa- Svetlost

Bojnik: Pusta reka- Jedinstvo(GS)

Bošnjace. Jedinstvo-OFK Kosanica

NEDELJA 7 MART OD 14 H

Gdelica: Jedinstvo-Čekmin

Orašje: Budućnost – Dobrić

Alaknice. FK Alakince-Vranjska banja.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print