JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Mrtva trka između Tansaka i Veljka

Lebane:  U fudbalskoj Zona-istok ovog vikenda počinje prolećni deo prvenstva u kome su   klubovi spremni  da nastave takmičenje  u borbi za sam vrh kao i oni timovi koji će da se bore za očuvanje statusa zonaša. Po položaju na  tabeli moglo bi se reći da će Tanasko Rajić iz Pirota i Hajduk Veljko iz Negotina voditi glavnu reč za titulu prvaka,

ma da tu iz prikrajka vreba i Bor 1919 iz Bora, pa donegde u kombinaciji se mogu naći  i  OFK Slatina  pa i Balkanski iz Dimitrovgrada. U sigrunoj zoni su klubovi od petog mesta gde je Slatina sa 28bodova, pa sve do Đerdapa  koji je na poziciji osmoj sa 25 osvojenih bodova koliko ima i Rajko Mitić iz Bele Palanke. Klubovi sve od Jedinstva iz Pirota koje je plasirano na devetom mestu pa sve do polsednje plasiranog FK Poloma predstoji borba za opstanak.

Već od prvog kola ima intersntnih duela, koji treba da donesu dobre fudabalske predstave  u ovom rangu takmičenja. Prvi par Lužnica-Balkanski koji se igra u Babušnici na papiru izraziti favorit je gost iz Dimitrovgrada, pa ukoliko domaća Lužnica želi beg sa dna tabele, ako su se dobro pripremili treba očeikvati dobru fudbalsku predstavu.U Kladovu Brodoremont dočekuje tim iz Zaječara OFK 019 u kome je izrazit  favorit tako da pitanje pobedika ne bi trebalo da dođe u pitanje u korist domaćeg sastava.

U Pirotu Jedinstvo dočekuje OFK Knjaz iz Knjaževca , duel dva tima koji će se na proleće boriti za opstanak,   biće intensantan za  ljubitelje fudbala, koji nažalost nemogu još uvek na terenima  da bodre svoje ljubimce.  OFK Slatina će ugostiti Branik koji je u donejm delu tabele i tu je po svoj prilici domaćin apsolutni favorit. Derbi kola i može se nazvati jedan od prolećnih je u Negotinu gde će se sastati  Hajduk Veljko i Bor 1919 iz Bora ,utakmica koja pobedniku donosi na papiru tri boda ali koji znače duplo.

Lokalni derbi u Pirotu između Senjaka I Tanaska Rajića imaće draž lokanog tipa ,ali je po svoj prilici lider na tabeli Tanasko Rajić izraziti favorit i pitanje pobednika nebi trebalo da dođe upitanje.

U Bogovini BSK će ugostiti  Đerdapa iz Kladova  pa bi pobeda za domaćina značila mnogo da krenu sa začelja  tabele u borbi za očuvanje statusa zonaša, ma da i Đerdap vidi svoju šansu da iskoristi slabost domaćina ukoliko se nije dobro pripremio u zimskoj pauzi. Poslednje plasirani tim na tabeli  FK Polom če ugostiti  ekipu Rajka Mitića iz Bele Palanke   i pobeda bi im značila mnogo da najave beg sa dna tabele, ukoliko budu na startu poraženi još više biće prikovani za dno tabele.

RASPORED UTAKMICA 16 KOLA U 14H:

SUBOTA:

KLADOVO: Brodoremont- OFK 019

PIROT: Senjak – Tansko Rajić

BOGOVINA: BSK- Đerdap

LESKOVO: FK Plom – Rajko Mitić

NEDELJA:

BABUŠNICA-Lužnica –Balkanski

PIROT: Jedinstvo- OFK Knjaz

SLATINA:OFK Slatina- Branik

NEGOTIN: Hajduk Veljko- Bor 1919

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print