JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Brzobrodjani žele po jesenjem receptu

Lebane: Zona centar ili kako bi se drugačije moglo reći Niška fudbalska zona , u kojoj gravitiraju klubovi iz grada Niša i Nišavskog okruga, jesen je proteko u znaku ekipe OFK Brzi Brod, koja bi trebala samo da nastavi tamo gde je jesenas stala, sa serijom pobeda i da podari svojim ljubiteljima fudbala Srpskoligaša, jer su to zaslužili pošto su teren i citavu infrastrukturu presvukli u novi izgled. Kao što znamao sakupli su 34  boda,

ali su im za petama FK Pukovac i Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca sa po 31 osvojenim bodom,tako da ni ovi klubovi nisu za podcenjiavanje za sam vrh tabele, kao i timovi koji vrebaju iz prikrajka to su Naša krila 1936 iz Belotinca  sa 28 i Deliski vis sa 27 osvojenih bodova jesenas. Ko se kako pripremio za proleće pokazaće već utakmice koje su pred nama za vikend. U zoni za ispadanje uz već odustalo Vrtište, Moravica iz Subotinc Nais 1977, Rudar , OFK Niš, Zemljoradnik, dok klubovi Napredak 1929 iZ Aleksinca, Malošište,  pa i Bukovik mogu iu se priključiti u opasnoj zoni, ako loše poćnu prolećni deo prvenstva. Zato je proleće za sve klubove u Zona-centar pravi izazov , dok ćetiri- pet klubova biti kandidatai za viši rang, ostali skoro svi će morati da dobrim igrama na proleće izbegnu ispadanje.

Kada u subotu na utakmci u Aleskincu krene lopta sa centra  između Napredka 1929 i Pukovac već tada će se videti dali je Napredak 1929 spreman za proleće ako pobedi, ili pobeda Pukovca će značiti da i dalje ostaju u trku za prvaka. Ostale šest utakmice ( utakmica manje  u ovoj zoni zbog istupanja Vrtišta)  koje se igraju u nedeljau  naredni par je susret u Belotincu između domaćina Naša krila 1936 i Malošišta , komšiski derbi koji bi trebalo da donese dobru fudbalsku predstavu. Favorit je domaćin i treba očekivati nova tri boda na konto Belotinčana.

U Subotincu lider na tabeli OFK Brzi Brod putuje po svoj prilici po nova tri boda, ma da i Moravica ako je pojačala svoje redove neće se lako predati, tako da je bar u prvom kolu teško prognozirati bilo koju utakmcu.Niški zonaš Naisus 1977 dočekuje Moravu iz Žitkovca  koja je u gornjem delu tabele pa ukoliko domaćin želi pobedu i beg sa dna tabele morće da uloži svoj maksimum  da dođe do tri boda.

Deliski vis dočekuje Zemljoradnik iz Balanca  i u toj utakmci domaćin je na papiru favori i to bi trebalo u nedelju i da potvrdi.  Rudar na svom terenuu Lalincu dočekuje Orlajne i biće to duel dva tima iz donjeg dela tabele, gde će pobednik biti tim koji pokaže bolje fudbalsko umeće.

Poslednji par 16 kola je utakmica u Ražnju gde će megdan podeliti Bukovik i Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca  jedan od kandidata za titulu prvaka, pa će po svoj prilici domaćin trebati da uloži dosta truda i znanja da bi pobedio gosta. Vrlo intersantna utakmica ,  i treba očeikvati dobru fudbalsku predstavu u Ražnju.U ovom kolu slobodan je OFK Niš.

RASPORED UTAKMICA 16 KOLA  U 14 čas.

SUBOTA:

Aleksinac: Napredak 1929- Pukovac

NEDELJA:

SUBOTINAC: Moravica-OFK Brzi Brod

BELOTINAC:Naša krila 1936- Malošište

NIŠ: Naisus 1977- Morava

Deliski vis- Zemljoradnik

LALINAC: Rudar –Orlajne

RAŽANJ: Bukovik- Jedinstvo (GM)

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print