JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Kopaonik i Meševo žele među Srpskoligaše

Lebane: Jesenje počasti pripale su FK Kopaoniku iz Brusa koji je jesnji deo prvenstva završio kao prvak  sa 38 osvojenih bodova, dok su im za petama FK Meševo sa 34 bodova  i donegde Sloga iz Despotovca sa31 i Morava 1918 iz Ćuprije sa 30, gde između tih četiri tima treba tražiti putnika na Srpskoligaškom istoku. Dok su Meševčani vredno se pripremali dotle je lider prvenstva tek negde oko 15 februara počeo ozbiljno  sa pripremama za prolećni deo prvenstva i odigrali samo dve pripremne utakmice.

Tako da će Meševo uz igrački kadar  i trenere Jovice Škora nastojati da pomuti račune Kopaoniku, ma da je to klub sa bogatom fudbalskom tradicijom i dugogodišnji član Srpske lige istok bio do pre nekoliko godinai siguirno  se neće teklako odreći titule prvaka. U zoni za ispadanje na proleće, bar prema rezultatima od jesenas su Bošnjane sa 10 bodova, Moravac 2015 sa 11  koliko ima i Temnić1924 iz Varvarina, zatim Jastrebac iz Velikog Šiljegovca, Blagotin,  sa 14 , Sloga iz Majdeva sa 15, Levač iz Rekovca sa 17osvojenih bodova. U sigurnoj zoni su bar zasada Jedinstvo 1936 iz Kruševcasa 26, Kušiljevo sa 24, Jedinstvo iz Mijatovca i Juhor iz Obraža sa 21 bodom.

Vikend koji je pred nama otvara se prolećna sezona  i u Zona-zapad gde su na programu svih osam utakmica i  raspored ima ovakav izgled: Prvi par jeutakmica u Rekovcu između Levača i Kušiljeva gde bi trebalo očeivati krajnje neizvesnu utakmcu, u kojoj će domaćini pobedom  nastojati da krenu iz donjeg dela tabele, dok  Kušiljevo da se vrati kući bez poraza. U Velikom Šiljegovcu Jastrebac dočekuje Slogu iz Despotovca jednog od kandidata za titulu prvaka koji su na papiru favoriti, a dali će to i biti na samoj utakmci sve zavisi od domaćina.

U Mijatovcu domaće Jedinstvo će ugostiti Juhor iz Obraža dva tima sa istim brojem bodova i pitanje poednika bi trebalo tražiti u domaći sastav na ovoj utakmici. Lider jeseni Kopaonik dočekuje na svom terenu Slogu iz Majdeva i tu bi se moglo reći sigrna pobeda domaćina kako bi i dalje zadržali lidersku poziciju na tabeli. Blagotin na svom terenu dočekuje Jedinstvo 1936 iz Kruševca  i s obzirom da je  u donjem delu tabele morali bi da pobede i najave beg sa dna tabele jer na svom kontu imaju samo 14 bodova.

U Varvarinu Temnić 1924  je domaćin OFK Lugomiru  koji je sa 20 bodova na sredini tabele, dok Varvarici imaju na svom kontu samo 11 bodova i ukoliko žele beg sa dna moraće da pokušaju da to ostvare  pobedu. Fenejraš Bošnjane na svom terenu protiv sebe će imati FK Mesešvo i sve osim pobede gosta bilo bi iznenađenje. Poslednji par je utakmica u Ćupriji između Morave 1918 i Moravca 2015  gde je po svoj prilici pobednik domaćin koji je u gornjem delu tabele i kandidat za sam vrh tabele, tako da tu nebi trebalo da bude iznenađenja.

RASPORED 16 KOLA ZONA ZAPAD OD 14 H

SUBOTA:

Brus: Kopaonik- Sloga(M)

Blagotin: FK Blagotin-Jedinstvo1936

Ćuprija: Morava 1918- Moravac 2015

NEDELJA:

Rekovac: Levač- Kupšiljevo

Veliki Šiljegovac. Jastrebac- Sloga(D)

Mijatovac: Jedinstvo- Juhor

Varvarin: Temnić1924- OFK Lugomir

Bošnjane: FK Bošnjane- Meševo.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili