JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ČEKMINCIMA CILJ OSTATI ZONAŠI

Čekminin: Pre nekoliko dana , tačnije u sredu 2 februara fudbaleri FK Čekmina iz isioimenog  mesta  članovi Zona-jug, pod didrigentskom palicom novog šefa struke Dejana Stojanovića-Petena, „upalili“ su svoje motore  i krenuli sa pripremama za prolećni deo prvennstva . Šef struke Stojanović izvršio je prozivku u prisustvu igrača na koje računa za prolećni deo prvenstva u prisustvu kompletne uprave kluba na čelu sa predsednikom Milanom Mitrovićem koji je pozdravio sve fudblalere i poželeo im uspešne pripreme i dobre igre u prolećnom delu prvenstva, čime je i označio početak pripremnog perioda.Ćekmincima je cilj opstanak u Zon jug, rang u kome  se takmiče. Kompetan tok priprema biće obavjen na igralištu u Čekminu, jer se ima optimalni uslovi za dobar rad kako bi se što bolje pripremili za prolećni deo prvenstvakada se na startu prvenstva sastaju sa ekipom FK Trnovci iz Trnovci na svom terenu u Čekminu. Biće to prilika da se uknjiže prvi bodovi, kojo bi dali jasniju sliku u nastavku prvenstva u ostavrivanju zacrtanog cilja. Pripremni period odvijaće se u tri faze . U prvoj će se raditi na sticanju psihofizičke izdržljivosti, u drugoj rad sa loptom i taktičko-tehničkom planu tima, i u trećoj završnoj fazi pripremne utakmice gde će šef struke Dejan Stojanpović biti u prilici da iskristališe tim za prolećni deo prvenstva.

Na prrvoj prozivci javilo se samo 17 fudbalera od 22 , među kojima i novajlije koji će stvoriti jaču konurenciju za uzbor najboljeg sastava tima za proleće.  Čerkminu su pristupli čak deset fudbalera, što bi se reklo buran prelazni rok za Čekmince, kad se uzme u obzir i onih koji su napustili reove ovog kluba,  a taj spisaak novajlija izgleda ovako: Stefan Mladenović (Budućnost-Orašje), Marko Kostić (Jedinstvo –Gredelica), Luka Ivanović (Moravac/Orion), Lazar Tasić(Madi Borac –Živkovo), Aleksandar Đorđević(Moravac-pečenjevce), Miljan Cvetković (Sloga-Lipovica), Marko Cekić OFK morava-Leskovac), Danijel Krtsić(Moravac-Pečenjevce), Nemanja Stanković (Belo polje-Obrenovac), i golman Dušan Jeftić(Plantaža- D. Stopanje).

Boje kluba prestali su da brane pošto su uzeli svoje ispisnice u nameri da promene klupske boje a to su: Stefan Momirović, (Sloga-Leskovac), Stefan Vučković (Svrljig), Ninoslav Nikolić (Mladost-Vinarce), Zlatko Nikolić(Bratstvo-Bratmilovce), Ivan Mladenović i Nikola Micaković ( Moravac-Pečenjevce), Đorđe Stojanović(Palilulac-Niš), Nikola Krtsić(Sloga-Lipovica),

Na krajuped sam početak prvog treninga  šef struke Dejan Stojanović-Peten je rekao: Smataram, a mislim da svi vi delite moje mišljenje da smo sa pripremama za prolećnideo prvenstva krenuli na vreme. Tako da od mojih pulene očekujem dobar rad, maksimlano zalaganje na treningu, takođe i kada dođe vreme pripremnih utakmica.

Povlašćenih mesta u timu nema i neće ih biti, svako od Vas će morati da  se nametne obartio se igračima Stojanović i izbori status prvotimca, kroz jedan dobar rad, jer samo tako ćemo svi zajedno stići do zacrtanog cilja u prvenstvu, a to je osvajanje što boljeg mesta na tabeli koje će garantovati opstanak , s obzirom da dosta klubova na kraju prvenstva će napustiti ovaj rang takmičenja. Zakazali smo sa ljde iz uprave kluba zasada pet kontrolnih utakmica . Prva provera je bila sa Jedinstvom iz Gornjeg Stopanja, zatim sa Mladosti iz Batulovca, na njihovom terenu, zatim sa ekipom BSK iz Belanovca, na našem terenu, ponovo ćemo dočekati ekipu Malošište, dok ćemo generalku odigrati sa Radanom iz Lebana na našem terenu u Čekminu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print