JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U DURLANU VRI KAO U KOŠNICI

U DURLANU VRI KAO U KOŠNICI

Niš. Još 18 januara, pod dirigentskom palicom šefa  struke Stefana Stefanovića fudbaleri njih 20 koliko se odazvalo prvoj prozivci počeli su pripreme OFK Sinđelića iz Niša, za prolećni deo prvenstva u borbi za sam vrh tabele, koji im je jesenas na administrativan način voljom moćnika FS.RIS-a bio uskraćen  oduzimanje čiste pobede protiv Car Konstanitina (3:1) direktnim konurentom za osvajanje titule prvaka u Zona  centar. Pečat ustanove je bio jači od faksila doktora koji garantuje zdravlje  bilo kog građanina pa i fudbalera po obavljenom pregledu i overi svojim faksilom i potpisom

U međuvremenu uprava kluba nije sedele skrštenih ruku već je u zimskoj pauzi krenula u potrazi za pojačanja adekvatna koja će stvoriti konurenciju u timu i na zelenom tepihu  pokazati da su najbolji u tom rangu takmičenja i time izbore ekspresni povratak u Srpskoj fudbalskoj ligi istok gde im i pripada mesto.

U klub  sa Durlana su novajlije: Darko Živković ((golman iz Orljana), Aleksandar Pešić ( Naisus-Rožaja), Vukašin Stojanović ( Rudar –Jelašnica), Aleksandar Cvetković Budućnost (Popovac), Petar Ikić ( Budućnost (Popovac), Aleksandar Stojaković (Vlasina), Vojin Smiljković ( GFK Dubočica), Marko Milošević (Jedinstvo ( GM)), Đorđe Milošević (Kopernikos).

U međuvremenu Durlan su napsutili  i to:  Luka Petrović, Aleksandar Mitrović, Lazar Stevanović, Aleksandar Ivanović, Marijo Bizjak.

Da bi što spremnije dočeklali prolećni deo prvenstva u planu su da odigraju šest kontrolnih utakmica. Prva je odigrana sa Vlasinom potom druga sa Radnički iz Pirota(1:1), FOK Topličanin 0:1), . U planu su još 19 sa Brzim Brodom na Durlanu, 26 sa Jedinstvom u Gornjem Matejevcu, i 5 ili 6 marta generlna proba sa adekvatnom ekipom njihove vrednosti nedelju dana pred početak prvenstva protivnik još nije pronađen.

Klub je dobio vanrednu finansisku pomoć od grada Niša (ne samo on i drugi klubovi)  po tri miliona dinara do šestog meseca kada će dobiti iz redovnog Gradakog budzeta redovna sredstva za sport grada Niša, tako da zasad nemaju nikavih finsiskih problema u klubu, sve funkcioniše besprekorno. Pripreme se odvijaju po planu radi se žestoko i na treningu su po 25 igrača koji pod budnim okom šefa struke Stefana Stefanovića rade i trude se svako daje svoj maksimum  da izbori mesto u prvom timu popularninih Niških „Orlića sa Durlana“.

Nama na kraju ne preostaje ništa drugo nego da ovom kao i svim ostalim klubovima u ime najčitanijeg sportskog portala na jugoistoku Srbije JUGSPORT.NET poželimo da pripreme budu uspešne  i proteknu u najboiljem redu, da prvenenstvo dočekaju spremno  i na kraju osvoje šampionsku titulu u Zona centar i izbore ekspresni povratak tamo gde im je mesto a to je Srpska fudbalska liga-istok.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print