JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

„Četverac“ u borbi za baraž

Lebane: Na Srpskoligaškom istoku  minulog vikenda odigrane su zaostale utakmice iz jesenjeg dela prvenstva u kojima je najveće iznenađenje poraz Budućnosti iz Popovca na svom terenu (0:1) od Jedinstva iz Paraćina, tako su Popovčani propustili priliku da kompetiranjem tabele budu jesenji prvaci, ovako titula je ostala Timoku 1919 koji je sa 46 bodova i potvrdio titulu prvaka, dok Budućnosti predstoji da ispravi grešku i u preostalih 19 kola prolećnog dela prvesntva se domogne prvog mesta koje void  u baraž za popunu Prve lige Srbije.

U nedelju i zvanično počinje prolećni deo prvenstva u kome će biti čak odigrano pet kola sredom , što bi se reklo vanredana kola. Tako da prvenstvo počinje 6 marta a završava  se 6 juna 2021 godine, kada će prvak steći pravo da se kroz baraž domogne Prve fudbalske lige Srbije.

Ako pogledamao tabelu jesenjeg dela prvsenstva  u borbi za titulu prva trebalo bi da se na proleće bore četiri kluba, Timok 1919 iz Zaječara, Budućnost iz Popovca, Vlasina iz Vlasotinca, Radnički iz Svijanca, dok na začelju tabele su već otpisani Moravac –Orion sa 4 samo osvojena bode, potom Morava iz Vladičinog Hana sa 14 bodova, koja se dosta pojačala u zimskomprelaznom roku, Kabovi iz Zaječara kojima baš ne cvetaju ruže, čak su najvljivali istupanje iz daljeg takmičenja, ali su pokazali svoju nemoć u zaostaloj utakmici  u Paraćinu kada su poraženi sa 7:0 i sa 15 bodova iz jesenjeg dela prvenstav ulaze u borbu za opstanak. Tu su u opasnoj zoni još OFK Topličanin iz Prokuplja sa 16 osvojenih bodova, koji je takođe dosta ojačao svoje redove ,izabrao nove, mlade I anbiciozne ljude da vode klub na čelu sa predsednikom Nikolom Stevanićem, pa najavljuju beg sa dna tabele. Župa iz Aleksadrovca je takođe u one timove kojima preti ispdanje sa 18 bodova,kao  i Duvavu  iz Prahova sa 22 boda i Pčinja iz Trgovišta sa 23 osvojena bode .

U sigrunu zonu su od petog mesta gde se malazi OFK Sinđelić sa 34, zatim Timočanin sa 29, Rembas  i Jedinstvo iz Paraćina sa po 28 osvojenih bodova, i Radan i Car Konstantin koji su sakupili po 27 bodova.

Prolećno 20 kola po rasporedu u kome se sastaju kluboviizgeda  ovako:  Vlasina je apsolutni  favorit u delu sa komšijamaiz Mrštana “fenjerašom” Moravac-Orionom , tako da će Vlasotinčani po svoj prilii uknjižiti nova tri boda i ostati u trci za sam vrh tabele. U Aleksandrovcu Župa će ugostiri popularne Niške “cariće” i ukoliko Župa želi beg sa dna tabele moraće da to najavi pobedom nad Car Konstantinom. Rembas u Resavici će dočekati SFK Moravu iz Vladičinog Hana koju su jesnas pobedili na njihovom terenu, pa će Hančani pokušati da im se revanširaju. Rembas se po svoj prilici dobro pripremio za prolećni deo prvenstva čak je bio na pripremama u Vrnjačkoj banji.

Tako da će pokušati da pobedom dokažu da su pripreme bile od koristi. Radan u Lebanu dočekuje OFK Topličanin iz Prokuplja koga je i jesenas kao Rembas Moravu pobedio u Prokuplju, ali kako najavljuju iz Prokuplja u Lebane dolaze sa dosta pojačanim timom da ostanu neporaženi. U Knjaževcu jedna kvalitetna fudbalska predstava koja bi trebala da donese dobar fudbal gde će Popovčani pokuašti da isprave prošlonedeljnu grešku, dok će Timočanin nastojati da pobedom započne prolećni deo prvenstva, osokoljen  pobedom nad liderom Timokom 1919 u generalnoj probi  pred početak prvenstva.

U Nišu Mladost iz Medoševca če na premijeri biti domaćin SFS Borcu iz Paraćina koji je visokom pobedom nad Kablovima iz Zaječarau zaostaloj utakmici pokazao da spremno ulazi u prolećni deo prvenstva. Pobednik je krajnje neizvestan, ma da  su sa bodovnim saldom tu negde Paraćinci uspešniji trenutno za tri boda, pa je to šansa za Medoševčane da ih sustignu.

Prema onome što je Jedinstvo iz Paraćina pokazao u zaostaljoj utakmci u Popovcu  a za protivnika imaju tim iz samog vrha tabele Radnički iz Svilajca , ujedno i ljutog protivnika , trebalo bi ovde da bude derbi 20 kola. U Zaječaru Kablovi dočekuju OFK Sinđelić    i prema onome što su pokazali u zaostaloj utakmci treba očekivati pobedu popularnih Niških “orilća”,koji su u gornjem delu tabele. U Trsteniku domaćin je ponovo  FK Trstenik PPT koji će ugostiti Dunav iz Prahova  I trebalo bi očekivati pobedu domaćina u ovom susretu. Poslednji par 20 kola je utakmica u Trgovištu gde će domaća Pčinja posle pobede nad Dunavom u zaostaloj utakmci  dočekati lidera prvenstva ekipu Timok 1919 iz Zaječara, gde treba očeivati još jednu poput one u Paraćinu dobru fudbalsku predstavu. Ukoliko Zaječarci žele da se i dalje nađu na liderskoj pozici prepreka koja se zove Pčinja se mora prebroditi na gostovanju u Trgovištu, ma da domaćini na svom terenu igraju izuzetno dobro I tvrd su orah za svakog protivnika.

RASPORED  UTAKMICA 20 KOLA SRPSKE LIGE-ISTOK:

SUBOTA: 06 MART OD 14 ČASOVA

Paraćin: Jedinstvo –  Radnički (Svilajnac)

Trstenik: FK Trstenik PPT – Dunav

Trgovište: Pčinja –Timok 1919

NEDELJA 07: MART OD 14ČASOVA

Vlasotince: Vlasina- Moravac –Orion

Aleksandrovac: Župa- Car Kosntantin

Resavica: Rembas – SFK Morava (VH)

Lebane. Radan-OFK Topličanin

Knjaževac: Timočanin – Budućnost(Popovac)

Niš. Mladost- SFS Borac

Zaječar: Kablovi-  OFK Sinđelić

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print