JugSport.net

sportski portal južne Srbije

SPORTSKA MANIFESTACIJA

U petak, u Domu kulture u Knjaževcu u organizaciji Sportskog saveza opštine Knjaževac održana sportska manifestacija na kojoj su dodeljena sportska priznanja i nagrade najboljim sportistima i sportskim klubovima u protekloj godini.

Prisutne je u velikoj sali Doma kulture pozdravio Milan Đokić predsednik opštine Knjaževac. Uz čestitke nagrađenima poželeo je svim knjaževačkim sportistima još bolje rezultate u ovoj godini.

Usled zdravstvenih problema svečanosti nije prisustvovao Dr. Mikica Vidojević, predsednik Sportskog saveza, ali je pročitan njegov telegram u kome je uputio čestitke nagrađenima i poželeo svim sportistima Knjaževca još bolje rezultate.

Ove godine su po prvi put nagrađene školske sekcije za postignute sportske rezultate, pa je tako školska fudbalska sekcija OŠ Dubrava nagrađena posebnim priznanjem. Ista priznanja su dobile i školske sekcije OŠ Vuk Karadžić za uspeh u odbojci, OŠ Dimitrije Todorović Kaplar za muški rukomet, karate sekcija Tehničke škole, a Gimnaija je osvojila priznanje za uspehe u ženskoj odbojci.

Nagrade je uručio potpredsednik Sportskog saveza Dalibor Ilijić.

 

Posebna sportska priznanja su dodeljena Srđanu Vučkoviću za doprinos u fudbalskom sportu, Milošu Milojeviću, pomoćnom treneru Crvene Zvezde za afirmaciju fudbala (zbog obaveza u klubu nagradu je primio njegov otac), Milošu Zdravkoviću, mladom fudbaleru Radničkog iz Niša i kadetskom reprezentativcu Srbije koji je prve fudbalske korake napravio u FK Knjaževcu, Janku Pejčiću, treneru juniorske ekipe KK Runa Moskva za doprinos u košarci. Posebno priznanje pripalo je i Pauerlifting i bodi bilding klubu zbog aktivnog učešća osoba sa invaliditetom u paraolimpijskoj disciplini „Benč Pres“

Posebna sporska priznanja nagrađenima je uručio Branislav Josifovi, šef kabineta predsednika Opštine i član Upravnog odbora Sportskog saveza,

 

.

Za najboljeg sportskog radnika u minuloj godini proglašen je Dragan Ranđelović, predsednik FK Midžor Kalna.

 

Za najbolji sportski rezultat među knjaževačkim sportistima i klubovima proglašen uspeh Radoša Savića iz kluba Major Kirjejev koji je kao član reprezentacije Srbije na svetskom prvenstvu osvojio prvo mesto u katama i ekipno drugo mesto u borbama kao član ekipe.

Priznanje za najboljeg trenera mlađih kategorija poneo je Mitić Saša trener odbojkaškog kluba Knjaževac.

Najbolji trener u seniorskoj kategoriji je Ivan Radovanović iz karate kluba „Musši“ iz Knjaževca.

 

Nagrade dobitnicima uručio je Vladica Petrović, generalni sekretar SSK

Za najbolju mladu sportistkinju proglašena je Tina Miletić, član odbojkaškog kluba Knjaževac.

Za najboljeg mladog sportistu izabran je Marko Videnović, član fudbalskog kluba Timočanin.

 

Najbolja sportska organizacija u 2019.g. je Fudbalski Klub Timočanin koji je osvojio prvo mesto u Zoni istok i plasirao se u Srpsku ligu, a pobednik jei okružnog kupa pa je tako u svomskoro stogodišnjem postojanju po prvi put osvojio duplu krunu

Za najboljeg sportistu u seniorskoj kategoriji proglašen je Mateja Minić, član SK Midžor, član juniorske reprezentacije Srbije i dobitnik mnogobrojnih priznanja u predhodnoj godini.

Za najbolju sportistkinju izabrana je Ljubica Veljković, kapiten ženske rukometne ekipe Arif Osice. Njenim povratkom dobio je ženski rukomet u Knjaževcu. Njeno prisustvo podiglo je ekipu i zahvaljujući njoj ekipa se nalazi u vrhu tabele.

Nagrade dobitnicima uručio je Mišel Nikolić, zamenik predsednika Opštine.

 

Po završetku manifestacije razgovarali smo sa najboljom sportistikinjom Ljubicim Veljković. „ Rukometom sam počela da se bavim od svoje desete godine. Prve korake sam učinila u svom rodnom mestu na nagovor mojih školskih drugarica. Od trenera najveći pečat u mojoj sportskoj karijeri ostavio je moj prvi trener.“

Na pitanje šta je neophodno za uspeh u sportu posebno u ženskom Ljubica je rekla: „Moraš objekivno sagledati svoje sposobnosti. Pred sobom treba postaviti visoke ali realne ciljeve. Treba puno trenirati, od mnogo čega se odreći i uvek imati pravu motivaciju. Ako se sve navedeno sklopi u celinu onda se ostvari i željeni uspeh.“

Nada se da će pomoći rukometnoj ekipi Arif Osice da se plasira u viši rang. Ostaće joj neostvarena želja da zaigra u reprezentativnoj selekciji.

Nevena Stojanović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print