СПОРТСКА МАНИФЕСТАЦИЈА

У петак, у Дому културе у Књажевцу у организацији Спортског савеза општине Књажевац одржана спортска манифестација на којој су додељена спортска признања и награде најбољим спортистима и спортским клубовима у протеклој години.

Присутне је у великој сали Дома културе поздравио Милан Ђокић председник општине Књажевац. Уз честитке награђенима пожелео је свим књажевачким спортистима још боље резултате у овој години.

Услед здравствених проблема свечаности није присуствовао Др. Микица Видојевић, председник Спортског савеза, али је прочитан његов телеграм у коме је упутио честитке награђенима и пожелео свим спортистима Књажевца још боље резултате.

Ове године су по први пут награђене школске секције за постигнуте спортске резултате, па је тако школска фудбалска секција ОШ Дубрава награђена посебним признањем. Иста признања су добиле и школске секције ОШ Вук Караџић за успех у одбојци, ОШ Димитрије Тодоровић Каплар за мушки рукомет, карате секција Техничке школе, а Гимнаија је освојила признање за успехе у женској одбојци.

Награде је уручио потпредседник Спортског савеза Далибор Илијић.

 

Посебна спортска признања су додељена Срђану Вучковићу за допринос у фудбалском спорту, Милошу Милојевићу, помоћном тренеру Црвене Звезде за афирмацију фудбала (због обавеза у клубу награду је примио његов отац), Милошу Здравковићу, младом фудбалеру Радничког из Ниша и кадетском репрезентативцу Србије који је прве фудбалске кораке направио у ФК Књажевцу, Јанку Пејчићу, тренеру јуниорске екипе КК Руна Москва за допринос у кошарци. Посебно признање припало је и Пауерлифтинг и боди билдинг клубу због активног учешћа особа са инвалидитетом у параолимпијској дисциплини „Бенч Прес“

Посебна спорска признања награђенима је уручио Бранислав Јосифови, шеф кабинета председника Општине и члан Управног одбора Спортског савеза,

 

.

За најбољег спортског радника у минулој години проглашен је Драган Ранђеловић, председник ФК Миџор Кална.

 

За најбољи спортски резултат међу књажевачким спортистима и клубовима проглашен успех Радоша Савића из клуба Мајор Кирјејев који је као члан репрезентације Србије на светском првенству освојио прво место у катама и екипно друго место у борбама као члан екипе.

Признање за најбољег тренера млађих категорија понео је Митић Саша тренер одбојкашког клуба Књажевац.

Најбољи тренер у сениорској категорији је Иван Радовановић из карате клуба „Мусши“ из Књажевца.

 

Награде добитницима уручио је Владица Петровић, генерални секретар ССК

За најбољу младу спортисткињу проглашена је Тина Милетић, члан одбојкашког клуба Књажевац.

За најбољег младог спортисту изабран је Марко Виденовић, члан фудбалског клуба Тимочанин.

 

Најбоља спортска организација у 2019.г. је Фудбалски Клуб Тимочанин који је освојио прво место у Зони исток и пласирао се у Српску лигу, а победник јеи окружног купа па је тако у свомскоро стогодишњем постојању по први пут освојио дуплу круну

За најбољег спортисту у сениорској категорији проглашен је Матеја Минић, члан СК Миџор, члан јуниорске репрезентације Србије и добитник многобројних признања у предходној години.

За најбољу спортисткињу изабрана је Љубица Вељковић, капитен женске рукометне екипе Ариф Осице. Њеним повратком добио је женски рукомет у Књажевцу. Њено присуство подигло је екипу и захваљујући њој екипа се налази у врху табеле.

Награде добитницима уручио је Мишел Николић, заменик председника Општине.

 

По завршетку манифестације разговарали смо са најбољом спортистикињом Љубицим Вељковић. „ Рукометом сам почела да се бавим од своје десете године. Прве кораке сам учинила у свом родном месту на наговор мојих школских другарица. Од тренера највећи печат у мојој спортској каријери оставио је мој први тренер.“

На питање шта је неопходнo за успех у спорту посебно у женском Љубица је рекла: „Мораш објекивно сагледати своје способности. Пред собом треба поставити високе али реалне циљеве. Треба пуно тренирати, од много чега се одрећи и увек имати праву мотивацију. Ако се све наведено склопи у целину онда се оствари и жељени успех.“

Нада се да ће помоћи рукометној екипи Ариф Осице да се пласира у виши ранг. Остаће јој неостварена жеља да заигра у репрезентативној селекцији.

Невена Стојановић

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net