Потписан нови пројекат „Заједно у спорту“

Општина Медвеђа конкурисала је у Министарству омладине и спорта са новим пројектом који ће локална самоуправа споровести у области омладинске политике.

Реч је о пројекту „Заједно у спорту“ чији је циљ таргетирање проблема недовољног бављења физичком активношћу деце и младих у Медвеђи, решавање проблема квалитетног коришћења слободног времена, као и неговање здравих и безбедних стилова живота.

„Пројектом су сагледане и мајке које нису у могућности да се баве спортом, зато што немају где да оставе децу у том периоду. Овим пројектом је управо њима омогућено да заједно са својом децом посећују тренинге.Планом је предвиђено ангажовање два фитнес инструктора, од којих је један педагог а други професор физичког васпитања који ће паралелно радити са младима и са децом. Такође, тренинзима ће једном недељно присутвовати и физиотерапеут који ће пружати корисне савете деци која похађају корективну гимнастику“ – истакао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

За реализацију Пројекта „Заједно у спорту“ одобрена су средства у износу од 964.690,00 динара, којим ће се опремити фитнес центар и дечија школица спорта, као и ангажовање фитнес инструктура. Опремљен простор би био дат на управљање ТШ „Никола Тесла“ Медвеђа, док би коришћење било бесплатно за све становнике општине Медвеђа.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net