JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Hančani posle deceniju među Srpskoligaše

U Vladičinom Hanu će se posle deset godina ponovo igrati srpskoligaški fudbal, odluka je takmičarskih organa FS RIS-a. Do sada Morava je egzistirala i takmičila se u Zoni ’’Jug’’, bez većih ambicija i rezultatskih ostvarenja. Zimus su odlučili   da zaigraju vidnu ulogu u ligi i pokušaju da se približe vrhu ’’Zone’’. U tom cilju angažovali su pet srpskoligaških igrača iz Leskovca.

-Do sada boje kluba su branili lokalni momci, u radnom odnosu, tako da nisu mogli redovno da treniraju i odlaze na utakmice. Zimus smo rešili da okrenemo list i načinimo rezultatski pomak kako bi se priključili vodećim klubovima. U nastavku smo zabeležili dve pobede do prekida i pandemija nas je sprečila da dođemo do cilja. Činjenica je da smo pogodili sa novajlijama, igrali smo znatno bolje i kvalitetnije i šteta je što je prvenstvo prekinuto. Ekipa je ostala na okupu izuzev golmana Đukića, koji je zbog radnih obaveza odlučio da pristupi zonašu iz Grdelice – kaže trener Ljubiša Stanković, veliki entuzijasta, čiji je doprinos za preporod fudbala u gradu na obalama Južne Morave  evidentan.

Kako Stanković ne poseduje neophodnu ’’A’’ licencu, za prvog trenera angažovan je Aleksandar Antić, sa kojim je naš sagovornik ranije uspešno sarađivao. Kapiten Vladimir Veličković rešio je da se oprosti od aktivnogigranja i  ubuduće radiće u stručnom štabu novog srpskoligaša. Veličković poseduje ’’C’’ licencu, završio je DIF i celu karijeru proveo je u Moravi. Pored predsednika Saše Ristića, bivšeg igrača GFK Dubočice i Radničkog iz Niša, Stanković je istakao ulogu ekonoma Zorana Stamenkovića, čije su zasluge za odlično pripremljen teren evidentne.

Zbog uvođenja vanrednog situacije u Vladičinom Hanu, kasni se sa početkom priprema i ima nagoveštaja da će se igrači okupiti za dan-dva. Kao plod dobre saradnje sa superligašem iz Surdulice, vode se razgovori o ustupanju 6-7 mladih bonus igrača, koji bi se kalili u Moravi, i ukoliko pokažu da vrede vratili u redove Radnika.    Iza ambicioznih ljudi iz Morave stala je lokalna samouprava, koja je izrazila spremnost da pruži neophodnu finansijsku pomoć.

IZVOR :SRBIJASPORT