JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

DANILO RADONJIĆ NASTAVLJA PLEJADU NIŠLIJA U CRVENO-BELOM!

NIŠ / BEOGRAD –  Dragan Stojković Piksi, Rambo Petković, Dejan Piža Dimitrijević,  Ivan Šmuci Ranđelović, pre nekoliko sezona Aleksandar Pešić, Nemanja Radonjić, Luka i Ivan Ilić, a danas Nikola Vasiljević, Ilija Stojančić, i on – Danilo Radonjić. Sve su to Nišlije koje su nosile ili nose još uvek crveno-beli dres, i kako kaže naš sagovornik veruje da će i u budućnosti biti tako jer Niš voli crveno-bele boje, pa svi klinci maštaju o Zvezdinom dresu. Mladi ofanzivni vezista vredno trenira sa svojim vršnjacima, i čeka rasplet oko svoje dalje sudbine i toga gde će na kaljenje naredne sezone. Iskoristili smo priliku tokom njegovog slobodnog vremena i razgovarali o tome ko je zapravo Danilo Radonjić, kakvi su njegovi fudbalski planovi, i kada očekuje svojih 5 minuta u Zvezdi. Momak rođen 2000. u gradu na Nišavi, otkrio nam je dosta zanimljivosti o sebi, i predstavio nam se u novom, nefudbalskom ruhu.

U poslednjih nekoliko sezona dres Crvene Zvezde oblači sve više Nišlija, šta misliš da je presudno te Zvezda pazari sve češće u Nišu?

DR: Tajna je upravo u maloj sredini koja te nauči da vredno treniraš i gradiš svoj put. I da onda, kada u toj sredini dostigneš maksimum, kreneš dalje. A naravno Niš jeste poseban, ne samo zbog fudbalera, već zbog svih uspešnih sportista.

S obzirom da je dres Crvene Zvezde pre nekoliko sezona nosio još jedan Radonjić, možeš li nam reći koja je razlika a koja sličnost tebe i ’’supersoničnog’’ Nišlije ?

DR: Što se tiče ovog pitanja malo je nezahvalno govoriti o tome, ne bih voleo da se upoređujem sa Nemanjom, jer nam je stil igre i pozicija u timu drugačija, ali svi znaju da je Nemanja vrhunski fudbaler i ja mu želim puno uspeha u karijeri! Fudbalski sam dosta drugačiji od mog prezimenjaka, ali trudiću se da ga dostignem.

Šta vidiš kao svoju najveću prednost u igri, a šta kao manu ?

DR: Iskreno da vam kažem, o sebi ne volim previše da pričam, trudim se da upijam svaki savet i svaku kritiku i da svoje nedostatke ispravljam koliko god je to moguće a na ljudima iz fudbala je da ocene i iznesu svoje mišljenje o mojoj igri.

Ko je Danilo Radonjić, van terena?

DR: Za sebe pre svega mislim da sam dobar i povučen momak koji je spreman da u svakom trenutku pomogne drugima.

Najveća podrška u svemu što radiš ti je… ?

DR: Najveća podrška u svemu što radim je naravno moja porodica, pre svega otac, majka i brat i naravno moji najbiliži bez kojih ne bih mogao da budem tu gde jesam.

Fudbalski uzor i cilj ?

DR: Iskreno nemam konkretno svog fudbalskog uzora, volim Luku Modrića i njegov stil igre i naravno težim ka tome da nekada u budućnosti zaigram za neki veliki klub u Evropi.

“Cimeri“ na terenu (Danilo br. 8 Ilija br. 7 ) / foto: priv. arhiva D.R.

Kako je biti cimer sa Ilijom ? (prim. aut. Ilija Stojančić ) I šta misliš ko će pre do debija ?

DR: Biti cimer sa Ilijom je stvarno fenomenalno, Ilija je pre svega dobar čovek i naravno odličan igrač i ja sam siguran da će se on posle povrede vratiti jos jači i pokazati svoj kvalitet. Naravno, jedno drugom smo velika podrška u svemu, a što se tiče debija u crveno-belom dresu ne bih mnogo govorio o tome, na nama je samo da vredno treniramo i radimo i čekamo svoju šansu.

Koga od svojih saigrača iz kluba ili reprezentacije vidiš kao buduću svetsku fudbalsku zvezdu ?

DR: Igrao sam sa dosta sjajnih igrača i ne bih mogao da izdvojim nikoga jer su svi na svoj način dobri i imaju potencijala da naprave sjajnu fudbalsku karijeru, ali bih pored svega izdvojio svog brata Mateju Radonjića za kog mislim da je pred njim velika fudbalska karijera.

Niš ili Beograd. Zašto ?

DR: Mogu reci da je Niš moj grad, mesto gde sam proveo svoje detinjstvo i odakle nosim najlepše uspomene i uvek mu se rado vraćam.

Poruka za sve južnoprugaše, kako doći do crveno bele strane Topčiderskog brda ?

DR: Poruka za sve južnoprugaše i igrače koji kreću da se bave fudbalom je da pre svega vredno treniraju, veruju u sebe i svoj kvalitet i budu sigurni da uspeh neće izostati!

Do svoje 15. godine Danilo je bio u Realu iz Niša, tu je ponikao, a posle toga sa 15 godina prelazi na Banjicu, u Fk Rad, gde potpisuje stipendijski ugovor. Prošao je omladinsku školu Rada, igrao u kadetima i omladincima (3 godine). Potom dolazi do rastanka sa Radovcima, i prelaska u Crvenu Zvezdu, sa kojom ima važeći profesionalni ugovor na 3 godine, do 2022. Po potpsivanju ugovora biva odmah prosledjen 6 meseci u Grafičaru, gde je odigrao sve utakmice za omladince Grafičara i par utakmica za prvi tim. Posle toga dolazi do pozajmice u Obrenovcu, ekipi Radnički Obrenovac, gde je odigrao svega nekoliko prijateljskih i jednu prvenstvenu utakmicu,a onda mu se desio peh sa povredom zbog koje pauzira 3 meseca. Poslednjih 6 meseci provodi u  Borči, sa kojom mu je istekla pozajmica, i trenutno čeka gde će biti poslat na kaljenje u narednom periodu. Treba napomenuti, da dres Crvene Zvezde nosi i njegov mlađi brat Mateja Radonjić, dečak rođen 2005. godine, kojem fudbalski stručnjaci kao i Danilu predviđaju svetlu budućnost.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print