JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Povratak GFK Dubočice na mestu uspeha

Leskovac. Da bi spremno dočekali Komisiju FSS  i da ih uvere da za kratko vreme stvorili  odlične ulsove za takmičenje u Prvoj ligi Srbije rukovodstvo GFK Dubočice na čelu sa agilinim predsednikom Dejanom Savićem i Sportskom direktorom Vladicom Cekićem, zatim Jovanom Nikolićem, Dušanom Petkovićem koji su što bi se reklo danonoćno na usluzi klubu u prostorijama ovog kluba  i na samom ternu gde se izvode radov vri kao u košnici.  Zasukali su rukave i krenuli sa  organizacijom oko sređivanja kako terena tako i kompletne infrakstukture Gradskog stadiona u Leskovcu.

Uporedno se radilo na dovođenje pojačanja , kako bi se tim  pojačao za start u Prvoj ligti Srbije. Dovedena su čak 14 pojačanja od toga samo njih dvojica iz Jablaničkog okruga .  Reč je o golmanu Miodragu Mladenoviću iz FK Vlsine iz Vlasotinca i Aleksandru Mitroviću iz Radana iz Lebana. Ostalih 12 igrača su: Sava Radić (OFK Bačka), Saša Marković(Smederevo), Dušan Mladenović(Jagodina), Šegun Onimisu (DinamoVR), Mihajlo Toplaović8Budućnost –Popovac), Ivan Milić, petar Mitić i Marko Petrović(OFK Sinđelić), Aleksandar Ilić na pozajmnici iz Crvene Zvezde(BGD), Jovan Jovanović iz Kolubare.

Treninzi se odvijaju na terenima lokanih klubova komšije FK Lemind 1954 i  Sloge iz Leskovca, jer teren  i oko njega je postalo pravo gradiliše. Pod budnim okom Aleksandra Kuzmanovića šef struke koji je ovog leta preuzeo kormilo Leskovčana, želaj svih ljubitelja fudbala u Leskovcu i okolini je da se vrati sjaj fudala i GFK Dubočice koji je bio davno brend ovog grada. Tako da  se podesećanja radi setimo one zlatne generacije ovog kluba kada su bili u samom vrhu Druge lige –istok

recimo Novica Jovanović golman, zatim Stojan Gavrilović, Vladica  Ivković, Zoran Banković, Miodrag Mladenović, Miodrag Stoiljković, Boškica Stefanović, Radivoje Jovanović, Nenad Petrović, Stojadin Petrović, Jovan Nikolić,Miodrag Mitić,  i mnogi drugi odlični igrači iz Jablaničkog okruga u to vreme kada je Dubočica bila na fudbaskoj mapi klubova stare Jugoslavije i sa ponosom se izgovaralo ime njeno ime na ovim protorima . Tada su tribine bile pretesne da prime sve psoetioce fudbala. A nebi bilo  korektno ne spomenuti trenersko ime u to vreme Leskovca Ljubišu Stefanovaća –Civuna koji je iznedrio većinu ovih pomenutih igrača

Zasad je u sklopu priporema novi Prvoligaš odigrao dve kontrolne utakmice  sa Radnikom iz Surulice poraz i pobeda u duelu sa Vlasinom . Po rečima Spoortskog direktorra Vladice Cekića predstoje kontrolni susreti najpre u subotu 26 jula  sa Dinamom iz Vranja, zatim 29 jula sa Moravac –Orionom, 1 avgusta sa Radničkim iz Pirota, 5 avgusta sa OFK Sinđelićem i generalna proba pred start u prvenstvu sa Trajalom iz Kruševca.

Na kraju ne preostaje nam ništa drugo nego da GFK Dubočici  poželimo dobre rezultate u jesenjem delu prvenstva  i da tribine grdskog stadiona budu uvek pune.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili