JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

MEDEVEĐANI ŽELE BLISTAVO PROLEĆE

Medveđa: U tek skoro završenom jesenjem delu prvenstvene trke u Zoni jug gde se takmičio i FK Jablanica iz Medveđe predstoji duga zimska pauza i dovoljno vremena da se analizira jesenja polusezona i slože kockice za prolećni deo i pokušaju da se iz donjeg doma presele ako ne pri vrhu onda tu negde u sredini koj abi im garantovala opstanak u ovom rangu, s obzirom da od idućeg prvenstva sve četiri zone FS RIS brojaće po 12 klubova , takođe u četiri .

Jesenji deo prvenstva Jablanica ja završila na 12 mestu na tabeli sa 23 osvojena boda jer su na 17 odigranih utakmica zabeležili 7 pobeda, 2 nerešene igre i pretrpeli 8 poraza uz negativnu gol razliku 25 datih i 42 primljena pogodaka.

Na svom terenu u Medveđi odigrali su 8 utakmica i zabelžili skor od 6 pobeda i po1 nerešenu i 1 poraz uz gol razliku 20 datih i 9 primljenih golova i po uspešnosti na svom terenu zauzimaju 7 mesto kao domaćini.

Na gostovanje taj bilans je mnogo lošiji jer su gostovali 9 puta i zabeležili 1 pobedu i 1 nerešenu igru i pretrpeli 7 poraza uz negativnu gol razliku 5 datih i čak 33 primljena pogodaka, osvojeno samo 4 boda i kao gosti po uspešnosti su na čak 13 mestu.

Boje kluba branili su: Stefan Rajičević, Slavko Rajičević, David Ibramović, Marko Ivanović, Sekula Janković, Mljan Palević, Bojan Mihajlović, Nikola Filipović, Andrija Ivković, Spend Sahiti, Škeljzen Sahiti, Andrija Krstić, Ferid Zaimi, Miroslav Stamneković, Aleksandar Savić, Ivan Mitić, Aleksandar Radivojević, Marko Kostić, Marko Krivošija, Veljko Đorđević i Gavrilo Đokić. Šef stručnog štaba bio je najpre Nebojša Cvetković-Brbe, do osmog kola, pa je potom tu ulogu preuzeo po drugi put od devetog kola ovaj klub Srđan Kocić i završio polusezonu.

O jesenjem delu prvenstva Srđan Kocić kaže: U klub sam se vratio po drugi put jer je trener Nebojša Cvetković podneo ostavku i tim preuzeo od devetog kola i najveći problem je bio deficit igračkog kadra, jedva smo sastavili kraj sa krajem i okončali polusezonu. Tako da je sad u zimskoj pauzi primaran cilj da se pojačamo sa nekoliko igrača i da proleće dočekamo spremniji nego jesenas. Cilj nam je da se nađemo tu negde oko sredine tabele i spasimo ispadanja iz zone, koja će od iduće prvenstvo brojati 12 klubova.

Moraćemo da budemo bolji od nekoliko klubova iz Jablaničkog okruga, a to ćemo postići samo dobrim igrama i da se na našem kontu osvojimo više bodova nego jesenas. Želim da pohvalim upravu kluba na čelu sa predsednikom Stefanom Rajčevićem i sportskim direktorom Aleksandrom Savićem koji su takođe svoj maksimum dali i na terenu i bili jedni od zapaženijih igrača ove jeseni.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print