JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

RADAN NA PROLEĆE ŽELI TITULU

Lebane: Fudbalska zavesa u Zona jug je spuštena do proleća , kao i u sve ostale zone na teritoriji FS RIS gde je Radan iz Lebana pre početka prvenstva važio za jednog od glavnih favorita za sam vrh tabele. Angažovan je ponovo Srđan Kocić u pripremnom periodu , dovedena su nekoliko pojačanja, ali se želje nisu ispunile. Radan je jesenji deo prvenstva odigrao promenjivo i na dve utakmice kod kuće podbacio i pretrpeo poraz.Mogao je daleko više, ali i to što je postigao po svoj prilici biće dovoljno za sam vrh tabele ukoliko se dovedu nekoliko pojačanja i pripremama pristupi na vreme i odrade se maksimalno korektno.

Posle nekoliko kola došlo je do smene trenera umesto Kocića ponovo je na kormilo Radana vraćen Dragan Momirović koji je pre toga bio. Možda je i to jedan od razloga što nisu ostavreni bolji rezultati , smene trenera i menjanje načina igre koji se poremeti, kao i gubitak 2 ne planirane utakmice na svom terenu od Mineralca u 6 kolu i OFK Topličanina u 10 kolu, inače bi bili u samom vrhu tabele.

Jesenji deo prvenstva Radan je završio na 6 mestu sa 28 osvojenih bodova uz skor 9 pobeda 1 nerešena i 7 poraza i gol razlika odlična , postignuto je 45 pogodaka a primljeno 27 pogodaka ,

Na svom terenu kraj Jablanice u Lebanu odigrali su 8 utakmica i zabeležili 6 pobeda i 2 poraza uz gol razliku 32 postignuta i 11 primljenih pogodaka sakupili su 18 bodova i po uspešnosti kao domaćini su na 8 mestu.

Na gostovanju van Lebana odigrali su 9 utakmica i zabeležili 3 pobede 1 nerešenu i pretpeli 5 poraza uz gol razliku 13 datih i 16 primljenih golova sakupili su 10 bodova i nalaze se na 7 mestu po uspešnosti kao gosti .

U jesenjem delu prvenstva šef struke najpre Srđan Kocić a potom Dragan Momirović koji je i završio polusezonu imali su na raspolaganje čak 25 igrača i to: Golmani Nikola Babić, Bojan Zdravković i Mihajlo Vukić i igrači Stefan Stoiljković, Marko Cvetković Andrrija Anđelić, Marko Stošić, Miloš Stanković Andrija Dojčinović, Marko Stevanović, Nikola Perić, Nemanja Smiljković, Stefan Kostić Mihajlo Milošević, Nemanja Živić Nikola Grozudanović, Ognjen Stanković, dok su manje prilika dobijali ili su napsutili klub posle nekoliko kola Dušan Strahinjić, Dušan Dodić, Vidan Stanković, Miloš Ilić, Luka Ivanović, Bogdan Stanković, Milan Stojković i Marko Stojanović

Golgeter tima je Andrija Anđelić sa 14 postignutih pogodaka, Miloš Stanković sa 9 golova, Nemanja Smiljković sa 8 pogodaka, Ognjen Stanković sa 4 pogodaka i Andrija Dojčinović i Nemanja Živić sa  po 3 pogotka, ostali strelci su bili po jedan ili dva pogotka

O jesenjem delu prvenstva šef struke Radana Dragan Momirović kaže: Ponovnim povratkom na mesto šefa stučnog štaba konsolidovali smo redove i pokazali na pojedinim utakmicama da nesumnjivo igramo najbolji fudbal u Zona jug. Osvajanjem 6 mesta na tabeli mogu biti zadovoljan , ali ćemo to nadoknaditi na proleće i od prvog kola ćemo jurišati na sam vrh tabele i povratak u društvo članova Srpske lige istok.

Svi igrači su pružili svoj maksimum , zadovoljan sam igrom mladih igrača posebno Ognjenom Stankovićem i Nikolom Perićem ali glavni teret izneli su golman Nikola Babić, Andrija Anđelić kapiten Miloš Stanković Marko Strošić, Nemanja Smiljković, Mihajlo Milošević i Andrija Dojčinović. Sa pripremama ćemo krenuti krajem januara a dotle ćemo u dogovoru sa upravom kluba ekipu pojačati sa tri do četiri kvaitetna igrača kako bi stvorili jož žešću kokurenciju u timu. Sve u svemu zadovaoljan sam jesenjom polusezonom vladao je red, rad i disciplina, moglo je bolje ali ćemo sve to nadomestiti u prolećnom delu prvenstva rekao je Momirović.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print